Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40728 Mesaj 3537 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: GALATASARAY'lılar e hadi  (Okunma Sayısı 11923 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2007, 01:40:17 ÖS »

Aslında ima etmek istediğim şey basitti. O resim ne kadar yalansa, bizim Rum ya da Ermeniler tarafından kurulduğumuzda yalandır. Fakat gerçek olan "Louis Franchet d'Esperey "dir. Galatasaray Lisesinde Fransa kralı gibi konuşma yapan bu adamın osmanlı ve padişahları için yaptığı hakaretler alkışlanmıştır lisede. Bunada bir kişi yalan desinde görelim ! Ayrıca şurası açıktır ki futbol takımı tarafından 1899'da kurulan Black Stocking'ten 1907'deki Fenerbahçe Futbol Klübüne kadar kurucu kadro hiç değiştirmemiş hepside Türk'tür. Kimse klübümün tarihine kuruluşuna laf atmaya çalışmasın o zaman, kendi bir yerinden bir şey uydurmasın alasını bulurum.
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2007, 03:53:48 ÖS Gönderen: Kuzey » Logged

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
JR Ewing
Newbie
*

Sjölmal

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2007, 10:02:08 ÖS »

Benim zaten en yakın arkadaşlarımın birçoğu fenerlidir,ööle bi düşmanlık muhabbetim yok çok şükür,ama arada fenerlileri kızdırmak her zaman zevklidir Sırıtan 
Bu arada kuruluşla ilgili hikaye doğrudur,dediğim gibi,klubün kurucularından bikaçı da,Fenerbahçe'nin ilk başkanı(ya da ikincisi)da Galatasaray Liseliler'dir...

Bu arada ben zaten Fener'i kuranlar Rum Ermeni falan demedimki,Galatasaray Liselilerin de içinde olduğu bi gruptur kuranlar...

Dipnot: Galatasaray Lisesi bir saray kurumu olmakla beraber böyle şeylerin hiçbi zaman yaşanmadığı bi yer olmuştur,dediğim gibi aksine askere çağrılmayan öğrencileri bile cepheye kaçıp onların çoğunluğu da cephede şehit olmuştur...
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2007, 10:05:58 ÖS Gönderen: JR Ewing » Logged

Son viraj...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2007, 12:13:26 ÖÖ »

Bir dakka bir dakka, Fenerbahçe'yi kuranlar 1899'da Blackstocking ve 1902'de Kadıköy FC 'nin kurucuları aynı kişilerdir, bunların hangi eğitim kurmundan mezun olduklarını bilmiyorum ama bunları 1905'te kurulan GS FK'dan ayrılma gibi göstermek çok yanlış bu kesin.

Dipnot: d'Esperey'i araştırmadın sanırım Göz kırpan

Sahip
Member
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 11, 2007, 01:16:24 ÖÖ »

yahu ne meseleymiş be.
yaşasın beşiktaş!
(şakadır veya her neyse)
JR Ewing
Newbie
*

Sjölmal

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2007, 02:35:56 ÖÖ »

Ayrılma demiorum da, kuruluşta rolü olan kişilerin ve fenerbahçe ismini aldıktan sora ilk başkanının geldiği yere bakarak aslında aynı yapıdan geldiklerini gösteriorum... Rakip olarak kurulması esprisi de burdan çıkmıştır, fenerli arkadaşların çoğunu kıl etmekte baya başarılı oluo  Sırıtan
 d'Esperey'i alkışlama mevzuu da en fazla protesto amaçlı bi alkış olmuştur,Galatasaray,Fransızların kurduğu bi okul diil,Osmanlı sarayının kurumudur ve kesinlikle iddaa edildiği gibi Fransızları ağırlama,alkışlama ve benzeri durumlarda bulunmamışlardır. Hatta şimdi bile sevmeyiz biz Fransızları...

Son viraj...
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2007, 03:05:51 ÖÖ »

Rakip olarak kurulması esprisi de burdan çıkmıştır, fenerli arkadaşların çoğunu kıl etmekte baya başarılı oluo  Sırıtan

Hala anlamadığım mesele, Fenerbahçe'yi kuran kadronun aynısının 1899 'da yani GS SK kurulmadan 6 sene önce zaten Black Stoking adlı ilk Türk futbol takımını kurmaları. Hatta bazı spor tarihçileri Fenerbahçe'nin kuruluşunu bu sebeple 1899 alırlar. Yani kökeni GS'dan eski olan bir klüp nasıl GS'ye rakip olsun diye kurulur. Ben onu çözemiyorum.

Protesto amaçlı bir alkış olmuştur umarım ama kimse kesin bir şey demiyor bu konuda nedense, ayrıca GS lisesinin Fransız toprağı sayılması ve tıpkı bir büyükelçilik haklarına sahip olması daha ilginç bir durum.

Bence çoğul konuşma, GS lisesinde okuyan baya "arkadaşım" ( ki arkadaşım demeye utanıyorum ! ) var ve tamamen batı özentisi durumundalar şu anda ( yani halen öyledirler sanırım uzun süredir görüşmeyi kestim ). Ayrıca ben boğaziçi ile övündüğümün 100 katını Gs lisesi ile övünüyorlar, anlamadığım nokta benim geldiğim fen lisesinin Gs'dan 2 kat daha başarılı olmasına rağmen nereden geliyor bu övünme !

Şunuda belirteyim, anti-gslılık bir fanatikliğim asla olmadı, hatta uefa kupasında elimde Gs bayrağı ile tur atan biriydim. Sinir olduğum nokta tarih konusunda Fenerbahçe'nin GS'den düşük olduğunu ispatlamaya çalışman ki, GS Uefa kupasını almasa açacak ağzınız , söyleyecek tarihiniz bile yoktu.

JR Ewing
Newbie
*

Sjölmal

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2007, 12:29:30 ÖS »

O kadronun içinde de zaten Galatasaray Liseliler var diyorum, Galatasaray'a rakip olsun die feneri kurmaları esprisi de burdan gelir diorum...
Bizim okul Fransa toprağı değildir...Nerden sallıyosan artık...Medem bu vatan mevzularında bu kadar hassassın,asker kaçakları hakkında ne düşünürsün bilmem tabi...
Galatasaray Lisesi'yle her GS Liseli övünür, çünkü GS Lisesi derslerdeki değil de, hayattaki başarısıyla önemli yer tutar, diğer insanların hayatta yaşayamadığı şeyleri GS Liseli yaşar ve bunlardan tatminini alır,entellektüel ve kültürel birikim olarak diğerlerine fark atmış bi şekilde buradan mezun olur,hayatının da en güzel 5 senesini burda yaşar... Ha illa derste diosan bu seneki öss sonuçlarına da bi bak, kaç fen liseli napmış, kaç GS Liseli napmış diye... Tabi insanların bizi bilmeden bize laf atması bu lisenin başına çok gelmiştir,çekemiyo sanırım insanlar,bi de bence GS Lisesi ve GS Liseliler hakkında konuşurken dikkat et!
fenerin tarihinde ne varki GS'den üstün olmaya çalışıo? UEFA kupasını ve Süper Kupayı çıkar,gene Avrupa'da en başarılı Türk takımı Galatasaray, Türkiye sınırlarında da en çok kupa alan takım, kim kimden üstün oluyo acaba? Açacak ağzın,övünecek bişeyi olmayan da sensin...
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2007, 12:43:28 ÖS Gönderen: JR Ewing » Logged

Son viraj...
terry_eagleton
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 28, 2007, 09:23:27 ÖS »

ooo aslanlar burdaymışta haberim yokk ya kanaryalar ne işiniz var sizin burda bu sayfaya mesaj yazarak doldurmayın lütfen kabul etsenizde etmesenizde tek büyük takım var oda GALATASARAY bide diyorsunuzya ''herkes birgün fenerli olcak'' diye evet herkes sadece 1 gün fenerli olcak geri kalan 364 günde herkes GALATASARAYLI olcakkkk kabullensenizde bu böyleeeee kabullenmesenizdeeee..!!!!!!  Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik zaten survivordada aslanlardan biri kazancak Sırıtan Sırıtan

II n'y a pas de heros qui pense a sa fin
terry_eagleton
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 28, 2007, 09:28:15 ÖS »

2000 UEFA Kupası
2001 Süper Kupa
2001 Dünya'da Yılın Takımı
1993-2001 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali
1988 Şampiyon Kulüpler Kupası Yarı Finali
1992 Kupa Galipleri Kupası Çeyrek Finali
 Lafla Değil İcraatla Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Sırıtan Sırıtan Sırıtan Kahkaha Kahkaha Karizmatik Sırıtan

terry_eagleton
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 28, 2007, 09:35:06 ÖS »

parayla pulla diil,içten,yürekten
bu sevgi ölçülemez,öyyle derinden
olimpiyat,sami yen,nerde istersen
"heryerde ultraslan",işte cehennem
 Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik

biz gönüllere çektik bayrakları direklere değil.
biz tarihe yazdık ismimizi duvarlara değil.
biz avrupa'da açtık bayrağı kadıköy'de değil.
biz dünyaya poz verdik şakşakçılara değil.
ve biz imparatorlarla büyüdük kestanelerle değil.
 Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik Karizmatik

safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 21, 2007, 12:27:09 ÖÖ »

Buradayız..

It's my life!
terry_eagleton
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 21, 2007, 12:30:33 ÖÖ »

dedigin gibi biz heryerdeyiz=)

safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 21, 2007, 12:35:02 ÖÖ »

herkesi bekleriz GALATASARAY'lılar bölümüne.

It's my life!
esra boun
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2007, 12:10:54 ÖÖ »

her ne kadar maçlardan,gelişmelerden habersz olsam da bzde katılalım bari :)takip etmesm de gnlmzde hep o var...
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2007, 12:23:11 ÖÖ »

ben de fazla takip etmem ama sonuçta GALATASARAY'lıyız.

It's my life!
Sayfa: 1 [2] 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-