Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34359 Mesaj 2171 Konu- Gönderen: 2846 Üye - Son üye: ImmidsOxido
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversite personeli  (Okunma Sayısı 2114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özer Ünlühisarcıklı
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 14, 2007, 10:53:10 ÖS »

Merhaba,

Konu başlığına uygun bir yer bulamadım, bu bölüme yazıyorum. İçimde kalan bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Nedir diye merak edenler okumaya devam etsin.

Dönemin son günleriydi... Akşam yemeği için kuzey yemekhanenin yolunu tuttum. Her zamanki gibi fiş sırasına girdim, paramı uzattım. Buraya kadar her şey "normal". Paramın üzerini beklerken masada sarı fişlerden göremediğim için oldukça kibar bir ses tonuyla görevli personele "fiş kalmadı mı acaba?" diye sordum. Belki başınıza gelmiştir, bazen öğrenci fişlerinden kalmıyor, onun yerine burslu öğrenci veya akademik ve idari personel fişi veriyorlar, hatta bazen hiç fiş vermeyip "geç" diyorlar. Soruyu sormamdaki tek sebep buydu. Her neyse, fazla uzatmadan asıl konuya geliyorum. Sorumun üzerine görevli personel kaşlarını kaldırıp gözlerini bana dikerek "sen çok karışma, geç yemeğini ye!" dedi. Tabi ben böyle bir tepkiye hiç hazırlıklı olmadığım için dumur bir halde "afedersiniz, nereden icap etti bu?" diye yanıt verdim. Personelden gelen ikinci tepki daha da tersti: "Sen merak etme, fiş yoksa da biz hallederiz. Yürü geç!" diye dayılandı bana. Ben hala durumu idrak edememiş olmanın şaşkınlığı ve adamın haddini bilmez tavırları karşısında donakaldım. Neyse, sonrasında müdürüyle görüşmek istediğimde "müdür benim, gel bana konuş" vs... diye devam etti ve artık benim de sinirlerime hakim olamam sonucunda olay bağırışmalar ve tehditlere kadar gitti.

Bilmiyorum, belki anlattığım olay size çok ilginç gelmemiştir ama o akşam benim sinirlerim altüst oldu. Biz onca yollardan geçtik ve sonunda bu üniversitede okumaya hak kazandık. Hadi toplumun diğer kesimlerinde huzur yok, bari üniversitemizde huzur bulalım dedik, onu da devletin görevlendirdiği, vatandaşın vergileriyle maaşını alan, görevi sadece fiş dağıtmak olan bu adam küstahça rezil etti. Yanlış anlamayın, amacım elitizm yapmak, insanları aşağılamak değil. Ama bizim üniversitemizde kimsenin bize böyle davranmaya hakkı yok.

Sözlerimi ağır bulduysanız gerisini dinleyiniz. Olaydan bir iki gün sonra kantin ve kafeteryalar şube müdürü Mustafa Bey'e gittim. Durumu kendisine izah ettikten sonra anladım ki Mustafa Bey benden daha dertliymiş. Bahsettiğim "fişçi" eleman geçen spor festivalinde görevli kızlardan birine sarkıp "gel senle akşam gezelim, bende çok para" ayağı çekmiş. Bu nedir peki? Benim üzüldüğüm bu ve bunun gibi davranışlar cezasız kalıyor. Yarın öbür gün daha fazlasını yapsalar yine bir şey değişmeyecek.

Neyse, benim asıl amacım içimi dökmekti. Paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz varsa dinlemeye hazırım.
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2007, 10:55:11 ÖS Gönderen: Özer Ünlühisarcıklı » Logged
Sahip
Member
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2007, 11:07:04 ÖS »

Ben diyorum bu okulun personeli seçilerek alınıyor, çoğu yerinde benzer durumlarla karşılaşılabilir.
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2007, 12:47:49 ÖÖ »

valla açıkça söylüyorum oulumuz öğrencisinin fazla medeni olmasından cesaret buluyorlar...başka okulda bunu yapıcak da dayak yemeden olaydan kurtulabilecek?...kütüphanede de fotokopicinin kapısında normal ses tonuyla konuşan bir arkadaşıma  bağırarak '' hooop arkadaşım kütüphane burası ne bağırıosun kıs sesiniii'' diyen bir görevli vardı mesela..bunu dedkten sonra da kasılarak sağa sola bakmaya başladı...ben dedim şuna omuz atalım bişey yapalım diye ama yapmadık bişey Gülümseme ...ee medeniyetin bir sınırı var...cidden bigün dalıcam bitanesine,bu okulun öğrencisinin sadece inek olmadığını, hakkını her şekilde arayıp duran toplara da iyi kafa attığını görecek.... Kahkaha deli ediolar adamı ya....sanırım bazılarında öğrencilere karşı bir komplex var bunu yetkileriyle açığa çıkarmaya çalışıyorlar...gerçi genel olarak bakarsak okulun personelinden şikayetçi olamayız ama tek tük çıkanlar da yeterince sinir bozuyorlar....
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2007, 05:29:52 ÖÖ »

Sözlerimi ağır bulduysanız gerisini dinleyiniz. Olaydan bir iki gün sonra kantin ve kafeteryalar şube müdürü Mustafa Bey'e gittim. Durumu kendisine izah ettikten sonra anladım ki Mustafa Bey benden daha dertliymiş. Bahsettiğim "fişçi" eleman geçen spor festivalinde görevli kızlardan birine sarkıp "gel senle akşam gezelim, bende çok para" ayağı çekmiş. Bu nedir peki? Benim üzüldüğüm bu ve bunun gibi davranışlar cezasız kalıyor. Yarın öbür gün daha fazlasını yapsalar yine bir şey değişmeyecek.

ya sen şunun eşgalini versene Kahkaha özellikle fişleri ondan alıp geceleri yatmadan önce  ''o gün kıllık yapması'' için dua edicem de Kahkaha
Özer Ünlühisarcıklı
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2007, 11:45:04 ÖÖ »

Oh be, yalnız değilmişim!  Sırıtan

Arkadaşlar, haklısınız valla. "Kompleksli insan + yetki" iyi bir kombinasyon değil.

Bahsi geçen fişçiyi tarif etmeye çalışayım. Gerçi kuzey yemekhanede iki tane eleman var, biri bıyıklı efendi bir tip. Bir de asık suratlı, görseniz "aha bu!" diyeceğiniz mendebur bir mahlukat var, odur işte.

Hadi arkadaşlar, ezdirmeyelim kendimizi...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2007, 01:38:12 ÖS »

Arkadaşlar, haklısınız valla. "Kompleksli insan + yetki" iyi bir kombinasyon değil.

Bahsi geçen fişçiyi tarif etmeye çalışayım. Gerçi kuzey yemekhanede iki tane eleman var, biri bıyıklı efendi bir tip. Bir de asık suratlı, görseniz "aha bu!" diyeceğiniz mendebur bir mahlukat var, odur işte.

1 dk yahu o adam yaşlı deil mi? kızlara o haliyle mi sarkmış o Kahkaha zuhahaha...tamam eşgal alındı... Kahkaha
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2007, 07:10:20 ÖS »

Kahkaha

valla ne deseniz haklisiniz arkadaslar, etrafta bunlardan bol...
terry_eagleton
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2007, 08:48:43 ÖS »

herkes mi aynı dertten muzdarip yaa  Kararsız  sanırım aynı kişiden bahsediyoruz. bi keresinde ''aa bugunku yemek guzelmiş hadi yiyelim'' olduk. siz nerelisiniz demeye başladı (alakaya bak yalnız Dil çıkaran)  kayseriliyim dedim aa belli zaten tipinden demeye başladı konuştu durdu. bişe demeden ayrıldık yanından bıraktıgımızda hala konusuyordu Sırıtan

II n'y a pas de heros qui pense a sa fin
damladamla
Jr. Member
**

. . .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2007, 01:00:28 ÖS »

Öğrenci işlerinin personeli de bi garip.. bi işim çıkacak da gitmek zorunda kalacağım diye tedirgin oluorm resmen.hem nezaketle hiç alakaları yok hem de hiç bişeyi bi kere de tam yapamıorlar. bence hapsine kısa bi eğitim ya da bi seminer falan verilmeli..
leonidas
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2007, 01:06:07 ÖS »

ölelerini hemen şikayet edinn. gerekli cezaları üstlerinden alırlar merak etmeyin. Olmadı bana havale edin ben gerekeni yaparım:)
Gokdeniz
Newbie
*

Politics

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2007, 11:22:29 ÖS »

Serzenişinde haklısın ancak keşke son bölümden bahsetmeseydin. Adamı rencide etmek ne kadar doğrudur tartışılır. Hoşlanmış olamaz mı kızdan yani. O da insan Kahkaha
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: