Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34509 Mesaj 2191 Konu- Gönderen: 3069 Üye - Son üye: ReillagelsSep
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: bilgisayar mühendisliği  (Okunma Sayısı 1188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
johnforbes
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 31, 2008, 06:08:35 ÖS »

birileri bana boun bilgisayar mühendisliğini anlata bilirmi
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2008, 03:02:08 ÖÖ »

Bilgisayar mühendisliğinin nesini öğrenmek istiyorsun ki, eğer spesifik bir şeyi öğrenmek istiyorsan bunu mesajında sor, ha yok genel bilgi istiyorsan internette çok basit bir araştırmayla bulabilirsin, bu başlığı gereksiz yere açmış oluyorsun.
Ayrıca kayan yazı kullanmanın nedeni nedir? yazdığın şeylerin pek de kaymaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, bizim de okumamızı zorlaştırmakdan başka bir işe de yaramıyorlar sanırım.
Birbirlerinden farklı bölümler hakkında soru sorduğuna göre öss'ye hazırlanıyorsun sanırım, boğaziçini kazamak istiyorsan bence buralarda böle saçmalayana kadar bi kaç soru çöz bence daha faydalı olur(;
Yine de bilgisayar mühendisliği ile ilgili öğrenmek istediğin birşey olursa yardıma hazırım, yeterki gerçekten birşeyler öğrenmek için aç başlıklarını, kolay gelsin.
mælström
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2008, 03:11:50 ÖÖ »

Valla arkadaşı bilemicem de ben 1.sınıfa geçtim prof da b'ydi , seçiceim dersler belli sanırım ama hangi hocalardan hangi dersi alırsam  iyi ederim bu konuda tavsiyelerin olursa çok sevinirim Gülümseme

Time is a thing we must accept ... Chuck Schuldiner
misa
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2008, 01:06:56 ÖS »

Matematiği Haluk Oral'dan al, C'de de Dağhan'ın derslerine/PSlerine git. =)
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2008, 10:02:37 ÖS »

boğaziçi bilgisayara gelmeyi düşünüyorumda üniversitenin yutdışı olanakları ne öğrene bilirmim saolun
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2008, 10:09:17 ÖS »

şey bide mesela boğaziçi  matamatik okudum sonra bilgisayar alanında çalışabilionmu yine bu bölümün yurt dışı olanakları
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2008, 10:12:18 ÖS Gönderen: 199109199109 » Logged
medusa
Newbie
*

...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2008, 10:39:00 ÖS »

http://www.tanitim.boun.edu.tr/
buna göz gezdirebilirsin.

...
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2008, 09:28:51 ÖS »

ben o adresi daha öcede bakmıştım mesela matamataikte Princeton üniversitesine lisans ve lisans üstü öğrenci gönderiyo Princeton da matamatikte çok iyi bir yer birçok dahi yetiştirmiş bir yer herkes gitmek ister mesela oraya veya başka bir yere giden abiler ablalar varmı şu gitmiş ve şunları yapmış(yükek ortalama) veya neyse örnek göstere bileceğiniz bide bounda matematik okudun  bounda akademisyen olarak öğretim görevlisi olarak kalmayı düşnüosan ne yapman lazım çoook saolun
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2008, 01:24:57 ÖS »

199109199109;

Doğrudur bir çok 'dahi' yetiştiren Princeton'a Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrenci gönderdiği (lisans üstü gönderir ama lisans göndermez)..lakin, bunun baktığı şey öğrencinin ne kadar vasıflı olduğu. bunun içinse kriter aracı çoğunlukla 'not ortalaması' oluyor. yani Amerika'daki üniversitelere burs için başvurduğunuzda göz önünde bulundurulan şey bu olurdu. Boğaziçi Üniversite'sine başvurduğunda da göz önüne alınacak şey bu olurdu. hani velhasıl kelam, çalışman lazım çok..yapman gereken şeyi soruyorsun, yapman gereken şey budur, çalışmak..
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2008, 03:39:04 ÖS »

Princeton'a Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrenci gönderdiği (lisans üstü gönderir ama lisans göndermez) niye gönderemez eyer çalışmaksa tek sorun eniyi yaptığım şey şu öss ye hazırlanırken
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2008, 03:44:03 ÖS Gönderen: 199109199109 » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2008, 03:57:18 ÖS »

Boğaziçi Üniversitesi'nin bildiğim kadarı ile Amerika'daki üniversitelerle öğrenci değişim programı yok çünkü..lisans eğitimini Amerika'da almak ile Boğaziçi Üniversitesi'nde almak, bilmiyorum ne kadar farklı olur. yani zaten niyetin varsa oraya gitmeye lisansüstü için gidersin..ama Türkiye'den Amerika'ya yatay geçiş yapmanın koşullarını bilemiyorum tabi, araştırmak soruşturmak lazım..hani, öss gibi vasıfsız bir sınav için yaptığın çalışmaları büyük görmemeni öneririm, öyle ise kolay gelsin yine de.
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2008, 05:10:50 ÖS »

öss gibi vasıfsız bir sınav için doğru söyliyorsun ama iş buradan geçio ama ben im sözüm genel olark yani akıl oyunlarında söylendiği gibi ben problem çözerim benim işim bu şaka biyana gerçekten matamatiği çok severim hayatakiherşeye uygulana bileceğine inanaıyorum yanaılmıyorsam se fizik okuon mesela fizik matamatiğin altl kadrosu gibi resmen matamatik ve onsuz bişey olmua diyer soruma bounda akademisyen olmak için ne gerekli sorusuna cevap gelemdi yada sendeDünyada matematikçiler olmasaydi fizik için daha iyi olurdu.
DANiEL BERNOULLi gibimi düşünüon yad benim gibiTanri bir çocuktur; ve oynamaya basladiginda matematigi gelistirdi. Matematik insana ait oyunlarin içinde en tanrisal olanidir.
V. ERATH  gibimi düşünüonSayilar çilgin bir deliyi kibar bir insana dönüstüren katolizördür.
PHiLiPJ. DAViS (1988) yada Sayilar çilgin bir deliyi kibar bir insana dönüstüren katolizördür.
PHiLiPJ. DAViS (1988)  bunun gibi yada princeteona ilk gitiğinde matamatik bölüm başkanı yapılan A. EiNSTEiN gibi  Yalniz iki sey sonsuzdur: Evren ve insanin aptalligi, ancak birinciden okadar emin degilim.
A. EiNSTEiN

Birinci dünya savasi kimyacilarin, ikinci dünya savasi fizikçilerin savasi oldugu söyleniyor.

(Belkide hiç olmayacak ) üçüncü dünya savasi, matematikçilerin savasi olacak.
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2008, 05:23:20 ÖS Gönderen: 199109199109 » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2008, 01:55:51 ÖS »

Ben bu tür taraf oluşturan düşünceler ile ilgilenmiyorum, ne düşündüğüm de önemli değildir zaten..eğer kişisel zevklerin tatmini için değil de ortak bilgi havuzuna yapılabilecek bir katkı için temel bilimler ile uğraşmak istiyorsan geçmişteki bilim insanlarının dedikleri sadece geçmişte söylenenler olarak kalmalı..

Princeton da dünyada tek matematik öğreten yer değildir yahut en iyisi değildir. Kendini matematik alanında geliştirebilirsin istediğin yerde, bu senin inisiyatifine kalmış bir şey..
Boğaziçi Üniversitesi'ne yüksek lisans ve doktora için kabul edilsen bile yardımcı doçent olarak bu okulda işine başlayamıyorsun..benim bu konuda bildiğim bu sanırım.
Yüksek lisansı hatta akademik hayatı ve dünya savaşlarının kimin olduğunu bu kadar ayrıntılı düşünmemen değil de, öncelikle lisansını araştırman ve bu konuda kafa yorman daha verimli olurdu, söyleyeyim..
199109199109
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2008, 03:45:48 ÖS »

lisansını araştırman ve bu konuda kafa yorman daha verimli olurdu, söyleyeyim..sende kara ver hem diyon öss vasfsız bir sınav şimdi ne dion bide princetonla alakalı field's madalyası kazananlarına bir bak istiyosan
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2008, 01:12:20 ÖS »

199109199109;

Açıkçası ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. hani sürekli dediklerimi yanlış anlıyorsun ama bu neyden kaynaklanıyor çözemedim.
"lisansını araştırman ve bu konuda kafa yorman daha verimli olurdu" ile öss nin ilgisi ne mesela..Fields Madalyası kazananların ne ilgisi var onu da anlamadım, hani Princeton'un reklamcılığı niye önemli senin için bu kadar anlat da bilelim..
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: