bu ders seçimleri herkesin kafasını karıştırıyo ya yeni başlıcağımız için bi de daha zor geliyor:))
bu departmental programs larda bölümümüzü seçtiğimizde 8.semester de dahil hepsini göstermekte yardım istediğim kişilerin bi kısmı sadece 1.semesteri seçcen derken bi kısmı 1. ve 2. semester i seçcen diyolar doğrusu nedir acaba??
Bi de derslerim arasında 1.semester de AE11/hist ve EC101/phıl dersleri var bunlar seçmeli diil mi seçmeli dersler hss/elec ve area/elec olduğunu duymuştum ama benm derslerim arasında 1.ve 2. semesterde öyle birşey yok 3. semesterde comp.elec var seçmelileri neye göre nerden seçcez uzun oldu ama bilgi verirseniz çok sevinirim...
eger yazdiklarin dogru ise senin 1.doneminde secmeli yok.ama bu yazdiklarin zaten secmeli sinifina giriyor.mesela hazirligi C ile gecmissen AE111 alman gerekiyor.yok C den farkli bir notla gecmissen AE111 yerine hss alman gerekiyor, yani senin su anda 1. donem sececegin dersler zaten belli, cok kafa yormana gerek yok.
sadece 1.donem derslerini alman lazim.yani teorik olarak.ama sart degil.mesela ben ec101 i 4.siniftada alabilirim.ama saglikli olani programa uymaktir.
ders secerken karsina bir suru ders cikmasi normaldir sadece alman gerekenleri sec yeter.yada hic o menuye girmeden direk dersin kodunu yazarak ta dersi secebilirsin.eger erken alman gereken bir ders varsa (kota yuzunden) bu yontem ile dersi daha hizli secebilirsin.