Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34514 Mesaj 2192 Konu- Gönderen: 3074 Üye - Son üye: Nell Yxovas
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: DERS SEÇİMİ????:S:S  (Okunma Sayısı 968 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sess_siz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 23, 2008, 12:55:13 ÖS »

bu ders seçimleri herkesin kafasını karıştırıyo ya yeni başlıcağımız için bi de daha zor geliyor:))
bu departmental programs larda bölümümüzü seçtiğimizde 8.semester de dahil hepsini göstermekte yardım istediğim kişilerin bi kısmı sadece 1.semesteri seçcen derken bi kısmı 1. ve 2. semester i seçcen diyolar doğrusu nedir acaba??
Bi de derslerim arasında 1.semester de AE11/hist ve EC101/phıl dersleri var bunlar seçmeli diil mi seçmeli dersler hss/elec ve area/elec olduğunu duymuştum ama benm derslerim arasında 1.ve 2. semesterde öyle birşey yok 3. semesterde comp.elec var seçmelileri neye göre nerden seçcez uzun oldu ama bilgi verirseniz çok sevinirim...
weirdo
Full Member

-kendim ettim- -kendim buldum-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2008, 02:55:40 ÖS »

bu ders seçimleri herkesin kafasını karıştırıyo ya yeni başlıcağımız için bi de daha zor geliyor:))
bu departmental programs larda bölümümüzü seçtiğimizde 8.semester de dahil hepsini göstermekte yardım istediğim kişilerin bi kısmı sadece 1.semesteri seçcen derken bi kısmı 1. ve 2. semester i seçcen diyolar doğrusu nedir acaba??
Bi de derslerim arasında 1.semester de AE11/hist ve EC101/phıl dersleri var bunlar seçmeli diil mi seçmeli dersler hss/elec ve area/elec olduğunu duymuştum ama benm derslerim arasında 1.ve 2. semesterde öyle birşey yok 3. semesterde comp.elec var seçmelileri neye göre nerden seçcez uzun oldu ama bilgi verirseniz çok sevinirim...
eger yazdiklarin dogru ise senin 1.doneminde secmeli yok.ama bu yazdiklarin zaten secmeli sinifina giriyor.mesela hazirligi C ile gecmissen AE111 alman gerekiyor.yok C den farkli bir notla gecmissen AE111 yerine hss alman gerekiyor, yani senin su anda 1. donem sececegin dersler zaten belli, cok kafa yormana gerek yok.
sadece 1.donem derslerini alman lazim.yani teorik olarak.ama sart degil.mesela ben ec101 i 4.siniftada alabilirim.ama saglikli olani programa uymaktir.
ders secerken karsina bir suru ders cikmasi normaldir sadece alman gerekenleri sec yeter.yada hic o menuye girmeden direk dersin kodunu yazarak ta dersi secebilirsin.eger erken alman gereken bir ders varsa (kota yuzunden) bu yontem ile dersi daha hizli secebilirsin.

Yorulsam terkedilsem yalnız kalsam sonunda hepsi bir ayrıntı
sess_siz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2008, 06:06:06 ÖS »

çok teşekkür ederim yaa rahatladım valla şöle adam gibi anlatmadı kimse:)
posy
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2008, 07:10:57 ÖS »

prof u B ile geçersek AE yerine humanity almak zorunluymuş die duydum ilk başta sora duydum ki o hss bölüme göre değişiomuş başka bişi de alabilirmişim..değişiosa nerden öğrencem hangi dersi alcağımı??nasıl bişidir bu ya Ney(bu arada bu duyumlar mahvedio bizi Sırıtan)
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2008, 11:22:39 ÖS »

prof u B ile geçersek AE yerine humanity almak zorunluymuş die duydum ilk başta sora duydum ki o hss bölüme göre değişiomuş başka bişi de alabilirmişim..değişiosa nerden öğrencem hangi dersi alcağımı??nasıl bişidir bu ya Ney(bu arada bu duyumlar mahvedio bizi Sırıtan)
evet B ile geçtiğin için sizin bölümüzde hss sayılan bir dersi almak zorundasınız.bunların hangi ders olduğunu öğrenmek için danışman hocana sormalısın.ama bazı bülümler için dediğiniz gibi humanıty şartı kosuyorlar ama bölümden bölüme değişiyor.mesela ben B ile geçtim ama humanity almadım.
bu dersleri belki bölümünüzün web sitesinden de öğrenebilirsin ama çok dert değil bu dersler.olmadı ikinci dönem alırsın yada seneye  çok problem değil rahat olun.

posy
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2008, 04:30:22 ÖS »

tşkkrler..bişi daha sorcam..bu kayıt sistemi açılcağı zaman bimlerin önünde baya bi sıra oluomuş herks ordan sisteme girmek istiomuş..avantajı var mıdır?bim den daha mı erken gireriz sisteme??
sess_siz
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 05:58:05 ÖS »

bim olayıyla ilgili bilgisi olan yok galiba biz nete kadlık:)
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2008, 12:36:10 ÖS »

tşkkrler..bişi daha sorcam..bu kayıt sistemi açılcağı zaman bimlerin önünde baya bi sıra oluomuş herks ordan sisteme girmek istiomuş..avantajı var mıdır?bim den daha mı erken gireriz sisteme??

bundan 5 yıl once avantajı vardı ama artık yok.yani eğer bir laptopunuz varsa
bununlada işinizi halledebilirsiniz amma son zamanlarda serverlarda yapılan iyileştirmelerden dolayı şehir dışından bile kayıt yapabilenleri hatta bazı dersleri erkenden alabildiklerini işittim.mesela yapılan kötü iyileştirmelerden birisi şudur;
sisteme artık aynı anda sınırlı sayıda kişi girebiliyor ama önceden bunun sınırı yoktu ve daha yavaş oluyordu.

posy
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2008, 01:21:24 ÖS »

hmm anladım..laptopuma güvenemiorum ama bağlanmaz falan sağlam bi internet cafe bulsam iyi olcak heralde=) teşekkürler!!
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: