Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

34514 Mesaj 2192 Konu- Gönderen: 3074 Üye - Son üye: Nell Yxovas
Sayfa: 1 2 [3] 4
Yazdır
Gönderen Konu: proficiency  (Okunma Sayısı 8285 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gizemzem
Jr. Member
**

never ending way...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 25, 2007, 03:49:23 ÖS »

essay tamamen hocaya bağlı arkadaşlar. ben ağustos sınavında 2. essayden off-topic oldum, competitionu ortak çalışma anladım( ne alakaysa) ve geçtim ama maalesef s f1 s le kaldım. itiraz ettim ama maalesef  hocalar s s f4 ü geçirip beni takmamışlar. şimdi işim eylüle kaldı. eylül sınavı en zor sınav diye duymuştum özellikle readinglerde.umarım doğru değildir çünkü reading yapamıom. haziranda f3 tü şimdi f1 eylülde s olması umuduyla kolay reading nasıl yapılır yardımlarınızı bekliyorum...

melekler gidince bende gidicem,hiç gitmediğim yerlere...
nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 25, 2007, 04:19:28 ÖS »

hocaya kesinlikle bağlı değil.. essayleri okuyan 7-8 hoca var okulda profta... biri bizim hocamızdı ..feride hakimgil (feride the incredible :p) bütün essaylerin eşit seviyede değerlendirildiğinden emin olabilirsiniz..
mrv
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 25, 2007, 06:04:04 ÖS »

hocaya tabiki bağlı kesin konuşmak belki çok doğru deil ama yinede bağlı
gizemzem
Jr. Member
**

never ending way...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 25, 2007, 06:57:26 ÖS »

tabiki eşit şekilde bakılıo yani benim demek istediğim aman essayım çok kötü die ağlayın. ben off-topic oldum diyorum ya Gülümseme sanırsam kalıplart, kullandığın bağlaçlar ve ilginç kelimeler essayde önemli

heart shaped glasses
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ağustos 25, 2007, 08:39:23 ÖS »

meraba arkadaşlar ben bu sene boğaziçiyi kazandım ve size büyes hakkında bikaç soru sormak istiyorum. ilk önce sınavınızı toeflla karşılaştırınca hangisi daha zor,ikincisi essay yazma bölümünde farklı tarzda essay yazılınca çok puan kırılıyo mu ve listeningde hocaların konuşmaları anlaşılır mı yoksa kelimeleri çok yutarak mı konuşuyolar son olarak da yadyok sitesinde verilen örnek sınav yaptıkları sınavla aynı zorlukta mı???

iki sınava da girmiş biri olarak şöle diyebilirim. Proficiency genel olarak toefl ibt ye oranla çok daha kolay bi sınav ancak fazlasıyla dengesiz. Benim gerçekten geçmesini imkansız bulduğum kişiler geçti profu buna rağmen aylarca yurt dışında yaşamış aynı zamanda hem yazma hem de okuma skillerini çok başarılı bulduğum arkadaşlarımdan kalan oldu. Ama toefl öyle değil, çalışırsan ve bilirsen geçmeme ihtimalin çok düşüktür ama bilmiyosan da proftaki gibi şansa geçme ihtimalin yoktur. Benim proficiency ile geçmiş ve derslerin ingilizcesinden birşey anlamayan tanıdıklarım var mesela. Zamanında ben de her defasında proficiency'ye artık her şeyi biliyorum geçmemem iin hiç bir sebepyok diye defalarca girmeme rağmen her defasında ayrı bir skillden kaldım, sonunda pes edip toefl ibt ye girdim ve geçtim. Eğer kendine güveniyosan hiç riske atma toefl a gir rahat rahat geç derim ben.

essay ve listening sorularına gelince.. essayde öncelikle önemli olan zaten senin ingilizce bir essayi yazabildiğini göstermek olduğu için buna önceliği ver yani gramer hatası yapma ve konuya hakim ol. Onun dışında zaten tarz filan mühim değil 3 çeşit mi tarz var onlara uydurursun. Listening'de de hocalar gerçekten çok anlaşılır okuyorlar, listening de anlaşılma bakımından problem yaşayacağını sanmıyorum.

başarılar dilerim.

alper
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 26, 2007, 12:51:30 ÖÖ »

ilk önce sınavınızı toeflla karşılaştırınca hangisi daha zor ve listeningde hocaların konuşmaları anlaşılır mı yoksa kelimeleri çok yutarak mı konuşuyolar

toefl bildiğin zükücü, prof daha kolay. bzm okuyucu baya anlaşılır ve aheste okuyodu vala listeningde.
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 26, 2007, 03:31:59 ÖS »

birsuru kagıt kısa zaman icinde okundugu icin karışıklık olmuştur belki yada notlar sisteme girerken bi yanlışlık olmuştur yoksa cidden f4 luk bi kagıdı satisfactory yapamazlar haksızlık yapıldıgını dusunmeyin sanmam oyle birşey olacagını

Öyle olduğunu düşünüyorum bende ama yine de insana koyuyor böyle bir durum ...

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
Kuzey
Hero Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ağustos 26, 2007, 03:34:25 ÖS »

tabiki eşit şekilde bakılıo yani benim demek istediğim aman essayım çok kötü die ağlayın. ben off-topic oldum diyorum ya Gülümseme sanırsam kalıplart, kullandığın bağlaçlar ve ilginç kelimeler essayde önemli

Çok güzel 2 essay yazdım, off-topic olmadım ve grammer hatası falan olmadığına eminim, baya bir kalıp bağlaç ve ilginç kelime kullandım, tek kelime saçmalamadım, konuyla alakasız tek cümle yazmadım, reading ve listening'ten geçtim writing'ten f1 ile kaldım Gülümseme

Sevdamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun !
McGovern
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 26, 2007, 03:37:57 ÖS »

Yani biraz önceki arkadaşa katılıyorum...inanılmaz insanlar geçiyor ama maalesef yurtdışında yaşamış gerçekten tamamiyle ingilizceye hakim olanlar bile kalabiliyor...bu da prof.un ne kadar acayip bir sınav olduğunu belirtir, cidden hala neyi ölçüyor anlamış değilim...hazirandaki sınavda readingden F4 ile kalmama rağmen agustosta geçtim...sadece dikkat ve çalışma...bence de en zor ya da ilginç kısım writing..mesela toefl cok cok daha zor bir sınav...en azından adam gibi konuşman gerekiyor speaking bölümünde..özellikle de writingde toefl'da gramar hatalarından çok senin bilgin ve backgroundunu ilgilendiren yazılar çok puan alıyor...bence de prof.yerine ibt daha mantıklı...
tgb01
Newbie
*

Eğer birisinin ruhuna bakmak istersen, sana hayall

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 26, 2007, 08:36:23 ÖS »

toefla girmedim daha önce ama toeflun daha zor olduğunu düşünüyorum bi kere +speaking var orda ve bildiğim kadarıyla essay için 30 üzerinden 24 alman gerek en az. biz de %60 yapman yeterli. essay konusu,sorusu sana hangi tip essay olduğunu belli ediyo. o ne istiyosa onu yaz ayrıca konudan da sapmaman gerek okumuyolarmış bile. valla bizim listeningci muazzez yazıcıydı çok iyi hocaydı süper okyyo sana da o gelir inş yalnız bi sorun var bi süre sonra o hocanın telafuzlarına alışıyosun ve başka bi hoca list. yapınca biraz zorlanıyosun ama sene sonuna kadar hiçbişey kalmaz. ben örnek prof.un list.i yapmıştım sadece ve çok basit gelmişti gerçek sınavlara göre. reading de sınavdan daha kolaymış. başarılarr

tugba_mis
gizemzem
Jr. Member
**

never ending way...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ağustos 27, 2007, 11:57:16 ÖÖ »

arkadaşlar bana reading nasıl yapılır taktikler verebilirmisiniz acaba? eylül sınavında readingler kasıyomuş galiba. yok mu bunun hal çaresi??

MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 27, 2007, 12:39:03 ÖS »

bu konuda biraz cahilim.biraz garip sorular soracağım Kahkaha şimdi hazırlık atlama sınavına verilen isim midir profiency.hani senenin başında ortasında bide sonunda yapılan.bu sınavların hepsinin niteliği aynı mıdır? sınavın tamamı test midir? değilse o kadar çok kağıdı kim ne kadar sürede okur allahaşkına Dil çıkaran yeni başlayanların gireceği ve sanırım 8 eylülde olacak sınav da mı profiencydir..aman derdime çare Sırıtan
madi
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ağustos 27, 2007, 02:21:17 ÖS »

"proficiency" yeterlilik manasına gelmekte olup senede 4 kere ocak, haziran, ağustos ve eylül aylarında yapılır. Bu sınavı geçemeyen öğrenci toefl ve benzeri birkaç sınavdan istenen puanları alamadığı sürece okulda bölümünün eğitimine başlayamaz.

Eylül sınavına hem o sene okula yeni gelenler, hem de daha önce sınavı geçememiş herkes girer. Ocak sınavına ise "advanced" ve "inter"lerden donem içindeki derslerde yapılan sınavlardan yeterli dereceyi alabilenler ve daha önceki seneden eylül sınavını geçemeyenler girebilir.(advancedlerin sınırı bilmiyorum, ama interlerinki 80'di galiba). Haziran sınavına ise daha önce ocak sınavına girip de geçemeyenler, "inter"lerden ve "beginner"lardan dönem içindeki sınavlardan yeterli dereceyi alanlar (beginnerlar için bu sınır 50, interlerinkini tam bilmiyorum) ve devamsızlıktan kalmamış olanlar girebilir. Devamsızlıktan kalan öğrenci haziran sınavına giremez. Bu haziran sınavından kalan ve bu sınava giremeyen öğrenciler ise "yazokulu" sonrasında ağustos sınavına girerler. Yazokuluna tüm beginnerlar katılabilir, devamsızlıktan kalan ve öğretmenler tarafından verilen notu düşük olan "inter" ve "advanced"lar katılamaz. Ağustos sınavını geçemeyenler ise daha sonra başta da anlattığımız eylül sınavına hazırlanırlar...

sınavda notlama ise şöyledir: 1.kısım = listenning(selective+careful) +         
                                         reading(search+careful)
                              2.kısım = 2 adet writing

selective listenning: 3 dk sorulara bakarsın, sonra hoca okur sen cevaplarsın.
careful listenning: hoca hemen okumaya başlar, sen de not alırsın, sonra eline gelen sorulara verilen zaman aralığında yazdığın notlardan cevap yazarsın

searh reading: cevap yazının içerisinde açıktır, olay soruyu anlayıp cevabı bulmaktır.
careful reading: cevabı bulabilmek için paragrafları iyice okumalısın, çünkü anlatılanlardan yola çıkarak cevabı yazarsın.

sınavda geçmek için her iki kısımda da en az %60 puan almak gerekiyor. böylece toplam puanınız da %60 ı geçiyor. Yani hem writing kısmının kendi içerisinde hem de listenning ile reading'in toplamının kendi içerisinde bir barajı var. Mesela reading'iniz çok iyi ama listenning o kadar iyi değil, ama ikisinin toplamı 1.kısımın toplam puanının %60'ı kadar ediyor. bu demek oluyor ki 1.kısımı geçmeyi başardınız.

Açıklanan puanlar ise şöyle: bir öğrenci ben F2 F1 S ile kaldım diyor. Bu demek ki listening %50, reading %55 seviyesinde ve writingden "satisfactory" yani yeterli başarı sağlanmış.  Ama sınavdan maalesef geçememiş. mesela öğrenci sınavdan S F2 S almış ve geçememiş. bu demek ki, listenningden %60 barajını geçen öğrenci readingde %50 civarında kalmış ve writingden %60 barajını geçmiş. Ama listenning puanları reading'in açığını kapatamamış.

şimdi bu sınavların tamamına girmiş bir "beginner" olarak bazı bildiklerimi anlatayım. Ben haziranda F4 F3 F2 ile kaldım, sadece son gece birşeylere bakmıştım sınav için. Benim ingilizcem 0 denebilecek bir seviyedeydi ve öğretmenimiz gerçekten çok kötüydü, zaten haziranda sınıfımızdan 4 kişi geçmişti. Yaz okuluna kaldım, yaz okulunda gerçekten çalıştım ve zaten aslında o çalışmayla da rahatlıkla geçebilirdim ağustosta (ki herhangi biri de geçebilir) ama sınava geç kalmam ve yaptığım biraz heyecan dolayısıyla geç kaldığım bölümden yani readingden(bazı sınıflarda önce reading, bazılarında önce listenning kısmı yapılır) kaldım, sonuç S F3 S ti, toplam ise F1. eylüle çok çalıştım denilemez ama açıklarımı kapatmak için uğraştım, bu sefer de gerçekten zor yapılmış olan listenning bölümünden kaldım, sonuç F3 S S, toplam yine F1. Bu aşamada şöyle bir itirazda bulunmuştum, son sınavda eğer benim readingteki %60ı aşan puanlarım listenning açığımı kapatsaydı o zaman geçebileceğimi düşünüyordum, çünkü toplam puana baktığımızda F1, yani 55in üzerinde. bu demektir ki 3-4 puan, belki de 1-2 puan geçmeme yeterliydi. Ben sistemi anlamak adına hocalara "eğer sınavda bir sorumun yanlış okunduğu görülse o zaman geçme şansım var değil mi?" dedğimde ODUN hocalardan bir tanesi "senin listenning F3, bir soruyla geçemezsin" gibi sınav sistemini anlamayan, beni anlamak istemeyen bir tavırla cevap vermişti. Oysa ki sınav puanlama sisteminin yukarıda anlattığım gibi olduğunu doğrulamışlardı yine oradaki hocalar(1.kısım - 2.kısım olayı yani.) neyse, ocakta geçtim. Benim zamanımda ocağa kadar benim gibi kalan öğrencilere verilen "remedial" dersleri vardı, artık onu kaldırmışlar. ilk seneden sonra ders yok herhalde ama bildiğim kadarıyla sınav hakkınız 4 sene.

yadyok hocaları çok gariptir, birçoğu eğitim veremez, öğrenci kendi çalışır. Öğretmenlerin yeteri kadar kaliteli olamamasının nedeni de sanırım özel okulların bizim okuldaki öğretmenleri transfer etmiş olmaları, en azından söylentiler bu yönde. Ama bazı hocalar da vardır ki pırlantadır, verdiği ödevler, diyaloğu, herşeyi öğrenciyi sınavdan geçirebilmeye yöneliktir. Okulun verdiği hand-out lar müthiş bir önem taşır. Ona ciddi biçimde çalışıp sınava rahat kafayla giren bir öğrenci rahatlıkla geçer.

Sınavların zorluğu kesinlikle farkediyor. Haziran zordur, ağustos kolaydır, eylül zordur, ocak kolaydır. zordur kolaydır aslında şöyle, zordur dediğim  sınavın bir bölümünü çok çok zor yapıyorlar, bu da sınavın zor olmasına neden oluyor. Ama bu senenin sonuçlarına baktığım kadarıyla sanırım ağustos gerçekten zormuş. çünkü kalanlar geçenlerin 2 katıydı. Normalde bu oran kalanlar geçenlerin 1.3- 1.5 katı civarı şeklinde oluyordu.

umarım hepiniz eylül sınavını rahatlıkla atlatabilirsiniz, dediklerimin hepsi size şimdi hikaye gibi gelir ama geçtikten sonra siz de profun bir taktik sınavı olduğunu anlarsınız. aslında yılboyu veya yazokulunda görülen birçok şey sınavda olduğu gibi karşınıza çıkar. Önemli olan rahat olmak. İngilizceniz iyi olmasa da profu geçebilirsiniz Gülümseme

kolay gelsin, hepinize başarılar
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 27, 2007, 02:35:59 ÖS »

verdiğin aydınlatıcı ve öğretici bilgilerinin yanında,üşenmeden yardım etmeye çalıştığınız içinde gönülden müteşekkiriz,sağolunuz Gülümseme
su
Full Member

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Ağustos 27, 2007, 02:38:29 ÖS »

valla ben de ayakta alkışlıyorum seni madi (:
artık daha ne sorabilirler merak ediyorum (:

Hayat benle dalga geçiyor.
Sayfa: 1 2 [3] 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: