Öncelikle, türkiyenin en pahalı devlet okuluna hoşgeldiniz demek istiyorum,
yemeklere 2.25, öğrenci belgesine 3, transkripte 6 lira vereceksiniz
yaz okuluna kayıt için 110, kredi başında "çok" lira vereceksiniz(fakülteye göre değişiyor)
dönem içinde de bayağı bi para alıyolar kayıt için o da fakülteye göre değişkenlik gösteriyo, okulun sitesinde yazar
oryantasyona gidin, okulu tanırsınız, kendi bölümünüzden arkadaşlarınız olur, kulüpler hakkında bilgi alırsınız. Kulüpler hakkında bilgi alın ama "dönem içinde giderim nasıl olsa" diye üye olup paranıza kıymayın, çünkü gitmeyebilirsiniz veya katıldığınız aktiviteler üyelik gerektirmeyebilir, ancak oryantasyonda üyelik gerektiren bir aktiviteye katılacaksanız üye olun.
ders seçimi yapmadan önce, ihtimallerinizi iyi değerlendirin, öğretmenler hakkında bilgi alabileceğiniz her yere bakın, sözlükler(ekşi mesela), forumlar, arkadaşlar. iyice bilgi edinin ve öyle ders seçin. kayıt sırasında bimde(bilgi işlem merkezi) kuyruk beklemeyin, bi kaç arkadaşınızla anlaşın paşa paşa evinizde oturun, sisteme giren halletsin işini, sonra da giremeyenlerinkinin işini halletsin, ayrıca "quick add" şeçeneğini kullanın.
hocaların dışında okul hakkında başka bilgiler edinmek için de ekşisözlük, buforum falan okuyun, okulu tanıyın. eksisözlükte "boğaziçi" diye aratıp bi çok şey hakkında bilgi alabilirsiniz, ayrıca efsanelerimizi de öğrenebilirsiniz

bölüme başladığınızda ya da yapabilecekseniz hazırlıkta, kendi dönem ve bölümünüzü birleştiren bir posta grubu kurun, aktiviteler düzenleyin ki birbirinizle daha çabuk kaynaşasınız
Bildiklerinizi aktarın, çan'a değil paylaşmaya inanın, başkasının da işine yarayacak bilgiyi çanı yükseltmiyim diye paylaşmamazlık etmeyin, bu size geri dönecektir, ayrıca insanlık ölmedi di mi
artık hazırlıklar da beden eğitimi dersleri alabiliyor, herhangi biriyle ilgileniyorsanız dersinizi alın, hazırlıklar için dersin nasıl alındığını pek bilmiyorum, sanırım derse gidip hocaya ben geldim diyorsunuz onlarda sizi kabul ediyorlar. Hazırlık değilseniz, lablarınız falan varsa, beden derslerini "add/drop" döneminde alın, programınız oturmuş olur.(yüzme hariç, geçen sene açıldı yüzme dersleri, kota koymuşlardı, hemen dolmuştu.)
derslere şu linkten bakabilirsiniz:
http://registration.boun.edu.tr/scripts/sch.asp?donem=2007/2008-1&bolum=PE#bulduğunuz burslara başvurun, ya çıkarsa.
okul çevresinde kalmıyorsanız ve geceyi okulda geçirmek istiyorsanız önce kalacağınız yeri garantileyin. sonra çalışma odalarında sandalyelerde iki büklüm uyumak zorunda kalmayın
bim(bilgi işlem merkezi)'e gidip @boun.edu.tr uzantılı posta adresi alın, bu adrese bir çok duyuru gelir, siz de kampüste dönenlerden haberdar olursunuz.
hisar kampüs çok uzak diyenlere aldanmayın, böyle diyerek kendinizi kandırmayın, yürüyerek en fazla 5 dk. yanında park var, parkın olduğu yerde cumartesi günleri pazar oluyo sanırım.
hisarüstünde sadece simitçi, börekçi, hazal ana, doydos yok, hisar yolu üzerindeki diğer yerlere de gidebilirsiniz, ev yemeği isterseniz tavsiyem, ekin cafe ve "ismini nasıl unuttum aney, hatırlayınca yazarım".
cafebu'nun manzarası güzel, ama yemekleri çok pahalı
wonderland de manzara falan yok ama yine de pahalı.
yenice de ev yemeği yapar ama o da pahalı ayrıca ben pek beğenmemiştim.(sadece 1 kere gittim)
mandarin de ev yemeği yapar, istediğiniz yemeğin başına "az" eklerseniz performans/fiyat oranı yükselir. "az çorba", "az pilav" gibi. başka mekanlarda da böyle bir uygulama olabilir pek bilemiyorum
ağaç ev'e gidin, hisar kampüsün içinde, kantin statüsünde olduğu için paranın yarısını devlet karşılıyo, yemekler nispeten ucuz bu yüzden.
kütüphaneyi sadece kitap kiralamak için kullanmayın, müzik ve film arşivinden de faydalanabilirsiniz, ayrıca ders çalışmak için sessiz, güzel bir ortam
boğaziçi kedilerine dikket edin, onlar insancıl değilcil yemekçil canlılardır

yani yemeğiniz varsa size yakşırsa yemeğinizi almak için her türlü hainliğe başvurabilirler, ama yavruları henüz kediliğinden(insanlık gibi

) bir şey kaybetmemiş oluyolar, onları sevin, besleyin