Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40721 Mesaj 3531 Konu- Gönderen: 7157 Üye - Son üye: usa.mali
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gönderen Konu: [Essay Yazmak]  (Okunma Sayısı 43500 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
$eßoisT
Full Member

Ruj Yutan Dansçı

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 01, 2006, 07:28:38 ÖS »

zorr  Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan Ağlayan
sizce??

ruj yutan dansçı
emremre
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2006, 04:35:26 ÖÖ »

esey falan kasmayın yahu...prof ta yazacagınız wrıtıng ten gecer not alıp almamak, tamamen eseyınızı okuyan hocanın o ankı ruh halıne, psıkolojısıne, ıyı nıyetıne ve ınsanlıgına kalmıstır...sunu unutmayın kı 4 tane hocanın okuyup f verdıgı bır esey ıtıraz sonucunda baska 4 hoca tarafından okunmus ve not "B" ye degısmıstır...bakın "C" bıle degıl...bu yuzden tartısmanın hıc geregı yok sımdı esey yazmak kolay zor fln...:)muhtemelen sınıf ogretmenlerınız esey notlarına satısfactoryden yuksek vermez...bunun da tek sebebı sızın calısmanızı ıstemelerıdır...o yuzden aldıgınız dusuk notlar gozunuzu korkutmasın...neyse hepınıze kolay gelsın...basarılar...
$eßoisT
Full Member

Ruj Yutan Dansçı

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2006, 03:01:46 ÖS »

esey falan kasmayın yahu...prof ta yazacagınız wrıtıng ten gecer not alıp almamak, tamamen eseyınızı okuyan hocanın o ankı ruh halıne, psıkolojısıne, ıyı nıyetıne ve ınsanlıgına kalmıstır...sunu unutmayın kı 4 tane hocanın okuyup f verdıgı bır esey ıtıraz sonucunda baska 4 hoca tarafından okunmus ve not "B" ye degısmıstır...bakın "C" bıle degıl...bu yuzden tartısmanın hıc geregı yok sımdı esey yazmak kolay zor fln...:)muhtemelen sınıf ogretmenlerınız esey notlarına satısfactoryden yuksek vermez...bunun da tek sebebı sızın calısmanızı ıstemelerıdır...o yuzden aldıgınız dusuk notlar gozunuzu korkutmasın...neyse hepınıze kolay gelsın...basarılar...

saol babacığım Kahkaha
ewet,,kalın giyindim Kahkaha
atkımı da taktım Kahkaha

ruj yutan dansçı
G.M.C
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2006, 07:05:36 ÖS »

aslında çok da kötü değil ya

sevmeye çalışalım bence

mecburuz buna Göz kırpan

hem kendimizi ifade ediyoruz farklı bir dilde de olsa Kahkaha

sevgiler.....
ackun
Jr. Member
**

ACKUN...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2006, 04:07:21 ÖS »

Arkadaşlar ben şunu söliyim eğer harbiden amacınız bişiler öreniyimse dersleri kasın not öemli değil essay se essay , reading se reading.
Ama ben uğraşamam bi sene essay di ingilizceydi diosanız , harbiden kasmanıza gerek yok , essay yazmada kalıplar vardır çeşitlere göre uydurun yerine doğru kelimeleri geçersiniz.

Bir örnek : Sınavlarda (inetrmediate) 70 civarı alan , essay bölümü en kötü olan ben , Toefl a girmiş 243 almış , essay den de 5.0 almıştım. Ve şunu söliyebilirim ki hocaların verdiği notlar harbiden sizin daha fazla çaşılmanızı teşvik etmeye yönelik.

ACKUN...
$eßoisT
Full Member

Ruj Yutan Dansçı

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2006, 09:23:13 ÖS »

Arkadaşlar ben şunu söliyim eğer harbiden amacınız bişiler öreniyimse dersleri kasın not öemli değil essay se essay , reading se reading.
Ama ben uğraşamam bi sene essay di ingilizceydi diosanız , harbiden kasmanıza gerek yok , essay yazmada kalıplar vardır çeşitlere göre uydurun yerine doğru kelimeleri geçersiniz.

Bir örnek : Sınavlarda (inetrmediate) 70 civarı alan , essay bölümü en kötü olan ben , Toefl a girmiş 243 almış , essay den de 5.0 almıştım. Ve şunu söliyebilirim ki hocaların verdiği notlar harbiden sizin daha fazla çaşılmanızı teşvik etmeye yönelik.

iyiymiş Kahkaha

ruj yutan dansçı
jhljşky
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2006, 12:45:49 ÖÖ »

illettr..sabır ister..evde mayışık vazytte bilgsyr tv arası ilham gelmsni bekler gelnce bide grammar için kasr bi essayi 3-4 saatte yazrsn..snra snv vakti gelr hadi yavrm yarm saatte yaz baklm derler sen daha main ideaya grmeden zmn btr,umudunu dğr bölmlere ynltrsn..bide bnn değşk pskljleri vardr..mis gbi essayni yazmşndr oh dersn bak bu sefer gzl oldu snra hocaya verrsn verdğn anda aslnda hç de gzl olmadğnı dşnmeye başlarsn heleki hocan devrmse ona layk bulmzsn snra kağt çzkler içinde gelr,işte sabır bu noktda gereklidr..bi de o kağtlar 2-3 defa dzltlr hocaya geri verlr..bu olayn bunlar gbi bi çok snr eden noktası olmasna rağmen şunu dyblrm ki kesnlkle gerekldr heleki lisedeki ing eğitiminiz bazı grammar kalıplarndan öteye geçememşse..
my immortal
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2006, 03:08:13 ÖS »

yetenek işi.. :)biraz uğraşırsak eminim hepimiz alasını yazarız..DON'T WORRY Kahkaha Kahkaha Kahkaha
gizemzem
Jr. Member
**

never ending way...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2006, 01:06:53 ÖÖ »

valla emin değilim ben ya.. hala lise hazırlıı düzeyi gibi.bilmiyom sonu nolckkkkk.GRUMPY88

melekler gidince bende gidicem,hiç gitmediğim yerlere...
josphine
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 07, 2006, 11:34:35 ÖÖ »

geçen sene beginnerdm we her hazrlk öğrencisi gibi esaaydan korkma ewresi atlattım
ufak ipuçları:
1-kendizi korkutmak yerine cesaretlendirin kimse sizden kitaplara geçicek bi essay istemiyo edebi değer beklemiyo
2_esssaye girmek zordur yani bnm çok zamanımı alırdı ama çok basit girişler bile hocaları tatmin edebiliyo bu yüzden girişte oyalanmak yerine baştan sawma bişeyler yazıp essaye tekrar döncek kadar zaman ayırmaya bakın
3-hatta bence girişte debeleniyo we başlayamıyosanız girişi boş bırakın essay de en önemli şey kısa sürede yazıp geri dönebişpmek çünkü en çok puan basit hatalardan gider çoğu zaman
4- önemli diğer bi unsurda kanımca kelime tekrarı bazı kelimmeler wardır ki her essay sırasında aklınıza gelir we cümlelerinizn demir başı gibidir onlar yerine elternatif we hawalı şeyler bulursanız hem siz rahatlarsınız hem hocanız
5-canınız istemediğinde (bnm çoğu zmn istemiyodu Sırıtan ) ama yazmanız gerektiğini bildiğinizde öözellikle prof a doğru kafanızdan taslaklar oluşturup daha az zaman harcayarak brzck ta olsa wijdanınızı rahatlatabilirsiniz

şimdilk bu kdr brzcık yardımım dokunursa ne mutlu bana hepinize kolay gelsin

bşk
limonçiçeği
Biri_beni_durdursun
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2006, 03:58:19 ÖS »

hem eğlenceli....hem zor  Kararsız

B.S. Pred Math Grad'11
M.A. Curriculum and Instruction'14
desislava
Biri_beni_durdursun
*

OrLaNdO bLoOm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2006, 08:06:44 ÖS »

zor ya da kolay olması bence konuya bağlı  Üzgün

okul öncesi öğretmenliği
KUZ
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2006, 11:17:15 ÖS »

ya kalıplar varken essay yazmak çok kolay oluyo hiç kastırmaya gerek yok ben kalıplar sayesinde sınavda 2 essayı toplam 45 dakkada yazan duymuştum o yüzden asıl dert edecekseniz su reading i falan dert edin bence
fortright
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2006, 09:52:14 ÖS »

yapamıyorum yaa hele bu son sınavda battım resmen diger bolumler full ama bu yetmiyor writing ten gecemzsek hazırlıkta kalıyomusuz korkmaya basladım acıkcası
muhip
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2006, 10:02:19 ÖS »

geçen sene beginnerdm we her hazrlk öğrencisi gibi esaaydan korkma ewresi atlattım
ufak ipuçları:
1-kendizi korkutmak yerine cesaretlendirin kimse sizden kitaplara geçicek bi essay istemiyo edebi değer beklemiyo
2_esssaye girmek zordur yani bnm çok zamanımı alırdı ama çok basit girişler bile hocaları tatmin edebiliyo bu yüzden girişte oyalanmak yerine baştan sawma bişeyler yazıp essaye tekrar döncek kadar zaman ayırmaya bakın
3-hatta bence girişte debeleniyo we başlayamıyosanız girişi boş bırakın essay de en önemli şey kısa sürede yazıp geri dönebişpmek çünkü en çok puan basit hatalardan gider çoğu zaman
4- önemli diğer bi unsurda kanımca kelime tekrarı bazı kelimmeler wardır ki her essay sırasında aklınıza gelir we cümlelerinizn demir başı gibidir onlar yerine elternatif we hawalı şeyler bulursanız hem siz rahatlarsınız hem hocanız
5-canınız istemediğinde (bnm çoğu zmn istemiyodu Sırıtan ) ama yazmanız gerektiğini bildiğinizde öözellikle prof a doğru kafanızdan taslaklar oluşturup daha az zaman harcayarak brzck ta olsa wijdanınızı rahatlatabilirsiniz

şimdilk bu kdr brzcık yardımım dokunursa ne mutlu bana hepinize kolay gelsin
ya ne güzel anlatmışın Gülümseme valla sınavlara girdikçe essay den daha bir korkmaya başladım çünkü writing kısmına gelince çok farklı bir writing yazamıyorum genelde aynı kelimeleri kullanıyorum, acaba ikinci dönem daha bir geilişirmi diye düşünüyorum....inşallah öyle olur:(
Sayfa: [1] 2 3 4
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-