|
muhip
|
 |
« Yanıtla #30 : Şubat 23, 2007, 11:43:51 ÖS » |
|
ya essay yazmak söz konusu oldugunda basıma agrılar ggırıyor.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lethe
|
 |
« Yanıtla #31 : Mart 15, 2007, 09:17:20 ÖÖ » |
|
Essay yazmanIn zorLugu söyLentiLerden geLiyo asLInda kafanIzI rahat tutun.. YapmanIz gereken fazLa sayIda eş anLamLI sözcük biLmek.. KoLay geLe.
|
|
|
|
|
|
.. Death is certain, but Life is a Choice ..
|
|
|
|
terry_eagleton
|
 |
« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2007, 12:37:48 ÖÖ » |
|
alın milletin yazdıgı essayleri okuyun kalıp ezberleyin essay türüne göre giriş ve sonuc paragrafında kullanmak icin cümle ezberleyin zaten genelde argumentative, cause and effect cıkıyor belli başlı kalıplar var onları kullandıktan sonra bide fazla grammer hatası kelime tekrarı yapmadıgınız surece olur bu iş. bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti  sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence.
|
|
|
|
|
|
II n'y a pas de heros qui pense a sa fin
|
|
|
|
muhip
|
 |
« Yanıtla #33 : Haziran 01, 2007, 08:34:44 ÖS » |
|
alın milletin yazdıgı essayleri okuyun kalıp ezberleyin essay türüne göre giriş ve sonuc paragrafında kullanmak icin cümle ezberleyin zaten genelde argumentative, cause and effect cıkıyor belli başlı kalıplar var onları kullandıktan sonra bide fazla grammer hatası kelime tekrarı yapmadıgınız surece olur bu iş. bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti  sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence. ya üst sınıflar boyle cok kolay bi işmiş gibi bahsedince essay yazmaktan kendimde problem oldugunu düşünmeye başlıyorum ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
terry_eagleton
|
 |
« Yanıtla #34 : Haziran 01, 2007, 09:10:11 ÖS » |
|
alın milletin yazdıgı essayleri okuyun kalıp ezberleyin essay türüne göre giriş ve sonuc paragrafında kullanmak icin cümle ezberleyin zaten genelde argumentative, cause and effect cıkıyor belli başlı kalıplar var onları kullandıktan sonra bide fazla grammer hatası kelime tekrarı yapmadıgınız surece olur bu iş. bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti  sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence. ya üst sınıflar boyle cok kolay bi işmiş gibi bahsedince essay yazmaktan kendimde problem oldugunu düşünmeye başlıyorum ...  yaa elbette kolay degil ama gozunuzde buyutmeyin bu kadar diyoruz bizde gectik o yollardan anliyoruz durumunuzu elbette ben bigaynırdım bide ona ragmen boyle konusuyorum surekli yazmaya calısın bişeler zamanı salla isterse 1 saat sursun yada daha fazla bi zaman sora alışıyo insan sureyi tutturuyosun harbiden bak dedigim gibi ezberleyin ya cumle ezberleyin kalıp ezberleyin vs. otur tek tek cıkarın kalıpları essaylerde vs. moralinizi bozmak icin yazmadım ya aksine destek olaym die ama işe yaramadı kanımca  yaparsınız sıkmayın canınızı!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhip
|
 |
« Yanıtla #35 : Haziran 02, 2007, 05:58:26 ÖS » |
|
alın milletin yazdıgı essayleri okuyun kalıp ezberleyin essay türüne göre giriş ve sonuc paragrafında kullanmak icin cümle ezberleyin zaten genelde argumentative, cause and effect cıkıyor belli başlı kalıplar var onları kullandıktan sonra bide fazla grammer hatası kelime tekrarı yapmadıgınız surece olur bu iş. bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti  sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence. ya üst sınıflar boyle cok kolay bi işmiş gibi bahsedince essay yazmaktan kendimde problem oldugunu düşünmeye başlıyorum ...  yaa elbette kolay degil ama gozunuzde buyutmeyin bu kadar diyoruz bizde gectik o yollardan anliyoruz durumunuzu elbette ben bigaynırdım bide ona ragmen boyle konusuyorum surekli yazmaya calısın bişeler zamanı salla isterse 1 saat sursun yada daha fazla bi zaman sora alışıyo insan sureyi tutturuyosun harbiden bak dedigim gibi ezberleyin ya cumle ezberleyin kalıp ezberleyin vs. otur tek tek cıkarın kalıpları essaylerde vs. moralinizi bozmak icin yazmadım ya aksine destek olaym die ama işe yaramadı kanımca  yaparsınız sıkmayın canınızı!! inşallah 11 haziran dan sonra oh be geçtim diyebilenlerden olabilirim..ya terry eagleton sen üzülme gayet yüreklendirici olmuş yazdıkların özellikle ""bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence.""kısmıııı:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
terry_eagleton
|
 |
« Yanıtla #36 : Haziran 02, 2007, 06:34:29 ÖS » |
|
alın milletin yazdıgı essayleri okuyun kalıp ezberleyin essay türüne göre giriş ve sonuc paragrafında kullanmak icin cümle ezberleyin zaten genelde argumentative, cause and effect cıkıyor belli başlı kalıplar var onları kullandıktan sonra bide fazla grammer hatası kelime tekrarı yapmadıgınız surece olur bu iş. bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti  sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence. ya üst sınıflar boyle cok kolay bi işmiş gibi bahsedince essay yazmaktan kendimde problem oldugunu düşünmeye başlıyorum ...  yaa elbette kolay degil ama gozunuzde buyutmeyin bu kadar diyoruz bizde gectik o yollardan anliyoruz durumunuzu elbette ben bigaynırdım bide ona ragmen boyle konusuyorum surekli yazmaya calısın bişeler zamanı salla isterse 1 saat sursun yada daha fazla bi zaman sora alışıyo insan sureyi tutturuyosun harbiden bak dedigim gibi ezberleyin ya cumle ezberleyin kalıp ezberleyin vs. otur tek tek cıkarın kalıpları essaylerde vs. moralinizi bozmak icin yazmadım ya aksine destek olaym die ama işe yaramadı kanımca  yaparsınız sıkmayın canınızı!! inşallah 11 haziran dan sonra oh be geçtim diyebilenlerden olabilirim..ya terry eagleton sen üzülme gayet yüreklendirici olmuş yazdıkların özellikle ""bnm profta yazdıgım essay sene icinde yazdıklarımın yanından bile gecmezken sınavdan gecti sene icinde yazdıklarımdada hocanın dedigi tek sey ''not bad''. zaten birsuru kagıt var daha toleranslı oluyorlar bence.""kısmıııı:) durumunuzu en iyi anlayanlardan biri olarak bunları yazma ihtiyacı hissettim kendimde işe yaradıysa ne mutlu bana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muhip
|
 |
« Yanıtla #37 : Haziran 12, 2007, 08:38:06 ÖS » |
|
bitti çok şükür ya prof.  şimdi hayırlısıyla cuma gelsede sonuçları öğrensekk... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jack
Evrensel Gözlemci
life is a miracle
|
 |
« Yanıtla #38 : Haziran 12, 2007, 09:15:54 ÖS » |
|
neyi nasil yazacagini biliyorken bile yaz yaz bitmiyor.insan yazmaya bikiyor valla.zor bir ugras. 
|
|
|
|
|
|
to be a rock and not to roll..
|
|
|
|
nuitari
|
 |
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2007, 01:29:59 ÖÖ » |
|
sene içinde kendinizi kalıp ezberlemeye değil de doaçlama essay yazmaya alıştırdıysanız hiç zorlanacağınızı sanmıyorum...hatta ortalama bir performansla b bile getirebilirsiniz...ama eğer kalıp ezberliyorsanız işiniz zor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aurora
Newbie
|
 |
« Yanıtla #40 : Haziran 18, 2007, 10:43:18 ÖS » |
|
evet ben nuitari abimi dinledim,kalıp falan kullanmadan içimden geldiği gibi yazdım, B'yle geçtim mesela 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
terry_eagleton
|
 |
« Yanıtla #41 : Haziran 19, 2007, 12:45:41 ÖÖ » |
|
ben kalıp ezberleyin derken burda beginnerları asıl dusunmustum (kendimde zamanında beginner oldugum icin) dogaclama writing kelime bilgisinin fazlalıgından olur bence. bir advanced bunu yapabilir interlerinde cogu yapabilir belki ama beginner olupta heleki sıfır ing. ile gelenler icin zor iş. azda olsa ing. bilgisi olanlar icin bile zor heleki beginnersa. lisede hazırlık okumayan sayıları bile burda ogrenen arkadaslarımız var (benim zamanımdada vardı) o insanlardan dogaclama writing yazmayı beklemek haksızlık olur bence. kalıp ezberleyin derken bunu demek istemiştim ing. ogrenmeye yonelik bişe deil prof.u gecebilmek icin :S:S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
G.M.C
Biri_beni_durdursun
|
 |
« Yanıtla #42 : Ağustos 18, 2007, 04:05:38 ÖÖ » |
|
essay yazmak bence üzerinde ciddiyetle durulması gereken bi konu:)
dzenleme:bir de hocalar kendi kalıplarınızı oturtun diyolar,nasıl olcaksa bu:(
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2007, 04:20:32 ÖÖ Gönderen: G.M.C »
|
|
|
|
|
|
MorrisonHotel
|
 |
« Yanıtla #43 : Eylül 09, 2007, 08:49:50 ÖS » |
|
aslında basit bir kural var bence;kalemi olabildiğince az kaldırmak kağıdın üzerinden  önce düşüneyim az da öyle yazayım gibi bir yol oldukça güvensiz.bence de kalıp ezberleme metodu yerine önerilen o kalıpları kullanarak egzersiz yapılırsa o kalıpların zaten akılda kalması mümkün.gerektiği kadar egzersiz çözer olayı bence 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bedir
Newbie
|
 |
« Yanıtla #44 : Eylül 26, 2007, 03:27:44 ÖS » |
|
iyi essay nasıl yazılır.ben yaz okulunda surekli unsatisfactory alıyordum.milyon tane gramar hatası cıkıyordu ve hep hocaalar cok turkce dusunmusun diyorkardı girdiğim 2 proftada zamanı yetıremedim ve f2 ile essayden kaldım.simdi ocağı bekliyorum ingilizcemi geliştirmek için calışıyorumde peki bu essayı kısa oz ve gusel nasıl yazacagım..o 40 dk yı fazla fazla yetırerek.mumkunse kalıpsız cunku kalıplı daha bir kafa karıstırıyor sanki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|