setokop
Newbie
|
 |
« Yanıtla #165 : Ağustos 21, 2009, 09:14:53 ÖS » |
|
ya bu sınav hakkında sınavdaki boşlukları bizmi dolduruyoruz yoksa çoktan seçmeli a b c d gibi mi oluyo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bir_inci
Newbie
|
 |
« Yanıtla #166 : Ağustos 21, 2009, 09:31:06 ÖS » |
|
sınav test..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
waffenss
|
 |
« Yanıtla #167 : Ağustos 21, 2009, 11:55:32 ÖS » |
|
sınav boşluk doldurma artı olarak bu sene içeriği yenilenmiş şöyleki;
27 Ağustos 2009, Perşembe Lisansüstü / 4 Eylül 2009, Cuma 2009 Girişli Öğrencilerimiz için Düzey Belirleme Sınavı
Düzey Belirleme Sınavı Dilbilgisi, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Sınavın toplam süresi 80 dakikadır. Dilbilgisi bölümü 60 tane zorluk derecesine göre kolaydan zora doğru ilerleyen boşluk doldurma, ipucu kelimlerle cümleyi aynı anlamla tekrar yazma vb. Sorulardan oluşur. Çoktan seçmeli sorular sorulmamaktadır.
Okuma bölümü 8 tane okuduğunu anlama sorusundan oluşur. Yazma bölümünde bir konu hakkında öğrencilerin bir paragraf yazmaları istenir.
Hazırlık eğitimi alacak öğrencilerimizin doğru sınıflara yerleştirilebilmeleri için bu sınava girmeleri gerekmektedir. Sonradan sınıf değişikliği yapılabilmesi için sınıf öğretmeninin ve YADYOK İdare’sinin onayının olması gerekmektedir. Bu süreç iki-üç hafta sürdüğü için hem öğrenciler hem de değiştirdikleri sınıflar açısından bazı sıkıntılar doğurabilmektedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paxon
|
 |
« Yanıtla #168 : Ağustos 21, 2009, 11:59:55 ÖS » |
|
sınav boşluk doldurma artı olarak bu sene içeriği yenilenmiş şöyleki;
27 Ağustos 2009, Perşembe Lisansüstü / 4 Eylül 2009, Cuma 2009 Girişli Öğrencilerimiz için Düzey Belirleme Sınavı
Düzey Belirleme Sınavı Dilbilgisi, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Sınavın toplam süresi 80 dakikadır. Dilbilgisi bölümü 60 tane zorluk derecesine göre kolaydan zora doğru ilerleyen boşluk doldurma, ipucu kelimlerle cümleyi aynı anlamla tekrar yazma vb. Sorulardan oluşur. Çoktan seçmeli sorular sorulmamaktadır.
Okuma bölümü 8 tane okuduğunu anlama sorusundan oluşur. Yazma bölümünde bir konu hakkında öğrencilerin bir paragraf yazmaları istenir.
Hazırlık eğitimi alacak öğrencilerimizin doğru sınıflara yerleştirilebilmeleri için bu sınava girmeleri gerekmektedir. Sonradan sınıf değişikliği yapılabilmesi için sınıf öğretmeninin ve YADYOK İdare’sinin onayının olması gerekmektedir. Bu süreç iki-üç hafta sürdüğü için hem öğrenciler hem de değiştirdikleri sınıflar açısından bazı sıkıntılar doğurabilmektedir.
Bilgi için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Beni Benden daha iyi tanıyan biri varsa o yine benimdir.
|
|
|
setokop
Newbie
|
 |
« Yanıtla #169 : Ağustos 22, 2009, 12:09:51 ÖÖ » |
|
hayde  şansa bak ya değişmiş 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tata
|
 |
« Yanıtla #170 : Ağustos 22, 2009, 12:32:05 ÖS » |
|
değişik olmuş. neyse bu sınavla belki işin ciddiyetinin farkında olur yeni gelenler:)
|
|
|
|
|
|
yol yalnızca yola çıkmayanlar için uzundur...
|
|
|
|
adaam sen de
|
 |
« Yanıtla #171 : Ağustos 22, 2009, 01:23:49 ÖS » |
|
işte şimdi korkmaya başladım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
celilcan
Newbie
|
 |
« Yanıtla #172 : Ağustos 22, 2009, 03:38:36 ÖS » |
|
yha arkadaslar kımya ögretmenliği kazanan var mı aranızda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
celilcan
Newbie
|
 |
« Yanıtla #173 : Ağustos 22, 2009, 03:45:12 ÖS » |
|
arkadaslar kımya ögretmenliği kazandım 6 sene boyunca butundersleri ingilizce mı görcez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorrisonHotel
|
 |
« Yanıtla #174 : Ağustos 22, 2009, 08:28:33 ÖS » |
|
Bütün dersler ingilizce tabi(türk dili, anayasa felan hariç); sınıfta yabancı öğrenci yoksa bazı öğretmenler türkçe anlatıp ingilizce yazarlar felan..Olur öyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pnrbyk
Newbie
|
 |
« Yanıtla #175 : Ağustos 23, 2009, 06:05:20 ÖS » |
|
Arkadaşlar ben lisansüstü başvurusu yaptım ve 18 ağustostaki proficiency sınavına girdim ama büyük ihtimalle geçemicem. 27 Ağustosta yapılan dbs sınavına girmem için ayrı bir ücret yatırmam gerekir mi acaba???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bytrgy
Newbie
|
 |
« Yanıtla #176 : Ağustos 23, 2009, 06:13:23 ÖS » |
|
peki writing bölümünü türkçe mi soruyolar yoksa inglizce mi bi de onu anlamaya uraşmayalım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiffany
Newbie
|
 |
« Yanıtla #177 : Ağustos 23, 2009, 08:06:48 ÖS » |
|
ingilizcedir diye tahmin ediyom. türkçe niye sorsun? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paxon
|
 |
« Yanıtla #178 : Ağustos 23, 2009, 09:27:31 ÖS » |
|
peki writing bölümünü türkçe mi soruyolar yoksa inglizce mi bi de onu anlamaya uraşmayalım...
Neyi anlamaya uğraşmayalım ? Orasını anlayamadım.Zaten metni sen yazıcaksın.Ayrıca İngilizce muafiyeti için girdiğin bir sınavda neden Türkçe write sorsunlar? Tabi ki ingilizce write istiyorlar.
|
|
|
|
|
|
Beni Benden daha iyi tanıyan biri varsa o yine benimdir.
|
|
|
ehlena068
Newbie
|
 |
« Yanıtla #179 : Ağustos 24, 2009, 02:26:05 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar ben lisansüstü başvurusu yaptım ve 18 ağustostaki proficiency sınavına girdim ama büyük ihtimalle geçemicem. 27 Ağustosta yapılan dbs sınavına girmem için ayrı bir ücret yatırmam gerekir mi acaba???
bildiğim kadarı ile BÜYES den akdlığın zaman mecburen DBS ye giriyorsun ve ayrıca ücret ödemen gerekmiyor. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|