slyvia06
Newbie
|
 |
« : Temmuz 27, 2009, 09:36:19 ÖS » |
|
meraba.ben bu yıl boğaziçine gelecegim galiba.yalnız söyle bir sorun var.benim ingilizcem kötü.temel bilgiler dışında pek bişi bilmiyorum.ve duyduguma göre kilyos kampüsünde kalınıyormuş,beginner lar hersabah gidip geliyorlarmış.peki bu gidip gelme olayı sadece beginner seviyesini gecene kadarmı oluyor.öyle oluyorsa ne kadar sürüyor?...eğer hep oluyorsa beginner seviyesinden değilde pre-int seviyesnden baslamak isterm.onların böyle bir problemi oluyormu?ve bu seviyeye gelmek içn ne kadar calışmak ne düzey ingilizce bilmek gerekr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
waffenss
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2009, 10:26:49 ÖS » |
|
istanbulda okulun yurdu dısında herhangi bir yerde kalıyorsan korkma kuzey ya da güneydesin.kilyosda kalıp beginner olanlar için cok zordu geçen sene ilk dönem fakat ikinci dönem kilyosda eğitime başladılar bu sene ne olur belli değil.Ek olarak yine beginnerları kilyosdan kuzeye yollayacaklarıda kesin değil.Başka bir kur da olabilir.Cambridge University nin essential english grammar in use kitabını al tüm üniteleri çöz intermediate olursun sonra da niye intermediate oldum keşke pre-int olsaydım diye ağlarsın 1 hafta uğrasırsın kendini bir kur aşağı zor da olsa düşürürsün denenmiştir(benim ingilizcem de kötüydü).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slyvia06
Newbie
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2009, 07:10:39 ÖS » |
|
ben istanbul dışındanım.muhtemelen de kilyosta kalırım.yani bu gidip gelme olayı 1 dönem gecerli.eğer en az pre-int olursam hep kilyosta egitim alıcam öylemi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misa
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2009, 09:06:09 ÖS » |
|
Belli olmuyor aslında, hangisini kuzey kampüse yollayacakları. Okul açıldıktan sonra belli olur, ama büyük ihtimalle beginnerlar gider gibi. Ama takma bunları seviyen ne ise onu ol en iyiyisi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
waffenss
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2009, 09:27:16 ÖS » |
|
Ama takma bunları seviyen ne ise onu ol en iyiyisi.
katılıyorum seviyen neyse o ol.Yoksa sıkıntı çekersin.Seviyenin üstü sınıfa gittiğin zaman sevinme çünkü gerçekten öğrencinin gelişmesi cok zor oluyor.Bir kere sınıfa ayak uyduramıyorsun devamsızlık yapıyorsun,strese giriyorsun sınavlardan düşük alıyorsun ve haziran sınavına girme hakkını kaybediyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
medusa
Newbie
...
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2009, 11:08:11 ÖS » |
|
benim de bi arkadaşım temeli kötü olduğu için yaz döneminde çalışıp gelmişti, dönem içinde de çok çalışıyodu ama ancak bi sene sonraki ocak sınavında geçebildi. çünkü anlatılan seviyeyi yakalaması zordu.
ama beginner olarak başlarsan en kötü eylülde geçersin. çünkü beginnerların ders saatleri seviyeleri göz önünde bulundurularak preinter ve interlerden daha fazla zaten...
|
|
|
|
|
|
...
|
|
|
slyvia06
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2009, 05:55:30 ÖS » |
|
anladım.bakalım artık nolcak.peki bu servisler baya pahalıya geliyor heralde.günde gidiş geliş 4 tl.akbil fln gecmiomu ya ne iş=)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorrisonHotel
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2009, 08:19:27 ÖS » |
|
Akbil kullanılıyordu en son sanırım..İngilizce'yi sorun etme bence, eğitim fena değil, sen de çalışırsan hem iyi düzeyde ingilizce biliyor olursun hem de hazırlığı atlarsın (=
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misa
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2009, 09:37:48 ÖS » |
|
abartmışlar biraz. Anadolu lisesi mezunuysan hiç de takmana gerek yok bence. Çok çok seyrek hazırlığı geçemeyip de bölümünün türkçesine gidenler oluyor evet ama çok nadir bi durum bu. Kaldı ki bi yere gönderilmezsin 4 yıl hazırlığı geçme hakkın var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
morpelin
Newbie
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2009, 12:27:51 ÖÖ » |
|
merhaba, bu sene boğaziçi'ni kazandım yani daha yeni başlıcam ve aklıma takılan birçok soru var yardımcı olursanız sevinirim. hazırlık okumak istiyorum bu yüzden hazırlık atlama sınavına girmicem. düzey belirlemeye giricem ama anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem o kadar kötü değil beginner'dan da başlamam diye tahmin ediyorum. sanırım sarıtepe, kuzey ve güney kampüslerde hazırlık okunabiliyormuş ama bu nasıl belirleniyor? ben kilyos'da okumak istiyorum. ama istanbulda oturuyorum beni kilyos yurduna alırlar mı? lütfen yardımcı olun istanbulda oturan birinin kilyosda okuma ve kilyos yurdunda kalma şansı nedir? şimdiden teşekkürler 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2009, 12:29:29 ÖÖ Gönderen: morpelin »
|
|
|
|
|
|
MorrisonHotel
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2009, 12:47:13 ÖÖ » |
|
Kilyos'ta kalma şansın var..Ama yer kalırsa; yani bu demektir ki yurtlar müdürlüğüne gidip görüşeceksin bunu. Evim çok uzak felan diye, boş yer kalırsa yerleştirirler seni. Ama derslerin başlamadan yaparlar mı bunu bilmiyorum. Olmayabilir..Yani önce dersin güneyde yada kuzeyde, sonra Kilyos yurduna geçince kilyosa aldırma gibi bir durum olabilir, olmayabilir de...
DBS sınavının sonuçlarına göre kur dağılımı baz alınarak hangi kur nerede belirleniyor. Bu sınav çoğunlukla yanılmaz ya ingilizce seviyeniz konusunda (= Sınavın çalışılacak bir tarafı yok, yani seviyenizi ölçecek o kadar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
morpelin
Newbie
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2009, 12:52:59 ÖÖ » |
|
cevap için teşekkür ederim, umarım bir sorun çıkmaz da kilyos'da kalır ve orada okurum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Khonsu
Newbie
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 28, 2009, 01:41:01 ÖS » |
|
ben de tam tersi durumdayım kilyosta okumak istemiyorum.11eylülde toefl a giricem ama onun sonucu 10gün sonra gelicek galiba bu arada kayıt günümde 3 eylül acaba toefl ım o tarihten sonra geçersem bile kabul edilmez mi okulu aradım doğru düzgün bilgi alamadım yardımcı olursanız sevinirim boşuna çalışmayayım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|