Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40729 Mesaj 3538 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Boğaziçi Üniversitesi ForumuGenelYurtlarKilyosKilyosun bazı iyi ve kötü yanlarını burda belirtelim..
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 8
Yazdır
Gönderen Konu: Kilyosun bazı iyi ve kötü yanlarını burda belirtelim..  (Okunma Sayısı 14107 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ealemdar41
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 10, 2008, 10:32:24 ÖÖ »

Mrb;
Ben 2008 hazırlık okucam,bü'yü yeni kazandım.Gittim yurdu gördüm.Ve tanıdıklarımdan da detaylı şekilde anlatmalarını istedim.
Şimdi size o anlatılanlardan birkaçını söylicem..
1-Yemekleri güzel değilmiş.(Sanırım zaten 2 öğün yemek çıkıyor...)Ayrıca kantin biraz pahalıymışş.
2-Bu sene kantini taşıdılar ama geçtiğimiz sene kantin çalışma odasının yanındaymış hiç ders çalışılmıyormuş çalışma odasında..Çok sohbet oluyormuşşş oda da....
3-Şimdi dersleriniz eğer kilyos dışında çıkarsa zaten bittiniz...bence.Çünkü  1 saat yolculuk oda trafik olmassa İstanbul gibi bi ilimizde:D
4-çok soğuk oluyormuşş..
5- Ders çalışma ortamı çok nadirmiş.genellikle sohbet ortamları oluyormuş.
6-Odanda kalırken bile çok rahatsız ediliyormuşsun..Örn:Gİtar çalıyorlarmış geç saatlere kadar..Herkesin ders saati farklı isteyen istediği saatte uyuyamassa dinç olmas.. Bence en kötüsüde bu
7-Merkeze çok uzak..Acil çıkmanız gerekse bi 30 dk yol yürüceksiniz sonra 3 otobüs değiştireceksiniz..ki merkeze gidesiniz..Zaten o yollar ıssız..Akşam hava karardıktan sonra yürümek tehlikeli bayağı..Ben gündüz gittiğimde bile yol kenarında içenler felan vardı bende tektim.İnsan tedirgin oluyor..
8-Şimdi o yeni yapılacak binaya erkekleri geçireceklermişş .Bu erkekler için çok kötü olacak gibi.Çünkü yaklaşık 72 kişiye bi mutfak düşücekmiş..Kalma odaları yanyana sıralı olacakmışş en sonda da mutfak vs..
9-VE ŞUNU KESİNLİKLE BELİRTMELİYİM Kİ ORDA KALAN ÜNİVERSİTEDEN SORDUKLARIMIN ÇOĞU NEGATİF DÜŞÜNCELERİ VAR.ÖRN Bİ ARKADAŞ:Üniversiteye başladığımdan beri en kötü günlerim orda geçti dedi..kendisi 4-5 ay kaldıktan sonra başka yurda geçmiş..
10-TAbiki bu saydıklarım kötü yanları.Bide iyi yanları var...Bi Arkadaşda onları sayarsa çok sevinirim..

Bende bu sene Büyük ihtimalle kilyos yurdunda kalacam malesef bu üzücü durumlara bende şahit olmakla beraber yaşıcam bu anları..İnşallah kantini çalışma odasının yanından kaldırmaları gibi başka olumlu işler yapılmıştır..Çünkü ben oraya eğlenmeye değil,ders çalışmaya gidiyorum.TAbiki sohbet olucak ama onu belirli zamanlarda başkalarını rahatsız etmeden yapmak gerek.Bide ben Endüstri meslek lisesi çıkışlıyım.İngilizce seviyem begenner o yüzden çok zorlancam zaten, bari ders çalışmamı engelleyecek durum olmasın...!!!!

Bu saydığım maddelerden bazıları değişmiş veya yanlış olabilir.Ben duyduklarımla gördüklerimi yazdım..Lütfen sizlerde bunlara yorum yapın..Ve yukarda da dediğim gibi kilyos'un iyi yönlerinide bizlere belirtin lütfen..
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2008, 10:39:59 ÖÖ Gönderen: ealemdar41 » Logged
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2008, 04:08:16 ÖS »

1- Geçen yıl ilk dönem yemekler ortalamanın üzerinde değildi evet, ama idare ederdi..ikinci dönem ise şirket değişti sanırım ve daha olumlu oldu..açıkçası o yemekleri beğenmeyenlerin kendi evlerinde kendi masalarında annelerinin yaptığı yemekleri de sevdiğini sanmıyorum; makarna,pizza dan başka bir şey sevmeyenlerden ne beklenir ki..

2- Çalışma ortamını öbür bloğa taşıdılar yıl içerisinde, bir sorun kalmadı..

3- Trafiğin sıkışık olması maslak levent civarında oluyor, sık olan bir şey değil nadir..sıkışık olunca zaten 1 saat civarı sürüyor, normalde 50 dakika civarı kilyos - güney kampüs..Dersleriniz güney ya da kuzey kampüste olursa sabah 7 servisine kalkmaya alışırsınız zamanla. Odanızda sabaha doğru pc başında sızan asi gençlerin yaptığı gürütü sizi rahatsız edebilir evet, çözüm; açık sözlü olmak lazımdır..bu tür durumlar sadece kilyosta değil bütün yurtlarda olur. rahatsızlığınızı belirtiniz, o odada siz de kalıyorsunuz sadece onlar değil..

4- Soğuk oluyor evet, ama dışarısı. Odalarda ise kışın fanilayla atletle durabiliyorsunuz..

5- Odada ders çalışma imkanınız zor görünüyor evet..Çalışma katında (study) çalışabilirsiniz; lakin ilk zamanlar orada da konuşanlar olacaktır tabiki..merak etmeyiniz hepsi sınavlarda dökülmeye başlayınca akılları başlarına gelir. Siz siz olun düzenli olarak sene başından itibaren haftada 1-2 essay yazın ve bunları Writing Center'da okutun..boş olur zaten, mayıs ayında ise yer bulamazsınız writing center' da..böyle işte, paçalar tutuşunca aklı başına gelir öğrencilerin %90' ının..bundan sakınınız, rahatça ocak'ta geçiniz. Bu en büyük öğüttür Kahkaha

6- Dediğim gibi orada siz de yaşıyorsunuz, sessiz kalırsanız kendinizi yatakta dönüp dururken yan odadan saat sabahın 3'ünde gelen ud sesinin sahibi enstrumanı çalan kişiliğe ana avrat düz giderken bulabilirsiniz. Gidin konuşun, akıllanmazsa 'şikayet etmek' diye bir savunma mekanizması var..

7- Merkeze çok uzak olduğu aşikar zaten (kilyos hani..) ki kendinizi servis saatlerine göre ayarlıyorsunuz zaten ister istemez. Bunun için 'acil çıkma' gibi bir durum pek nadir meydana gelebilir. Evet servis dışında seyahat etmek isterseniz yarım saat yürüyüp bir yol ağzından minibüse binip, sarıyer'den otobüse binmeniz gerekecektir tekrar. Pek güzel bir aktivite olduğu söylenemez..

8- Bildiğim kadarı ile hazırlıklar Kuzey ve Güney bloklarda kalacak..yani bunlar güzel olanlar. Birinci yurdun tadilatı nedeniyle kilyos'a yerleşenler ise başka bir binaya alınacak ve bu bina hakkında -odalar 4 kişiliktir hariç- bir bilgim yok. Lakin; birinci yurdun tadilatı iptal olmuştur ve kilyos'a yerleştirilen üst sınıflar birinci yurda yerleştirilecektir bayramdan sonra..(Yurt Müdürü'nün ağzından alınmış cümledir)

9- Negatif düşünceler büyük çoğunlukla uzaklık yüzündendir..ama dediğim gibi kendinizi servis saatlerine göre ayarlamaya alıştığınızda büyük bir sorun olmuyor..yani tamam son servis 22.30 da olabilir, ama yine de kilyosta kalmış olmak ayrı bir güzelliktir, deneyimdir. Denizi seven insanlar için bir kere çok güzel bir yeri vardır, bunun yanında denildiği gibi evet ayrı, sıcak bir arkadaş ortamı olur. Hepsine ek olarak Kilyos Yurdu gayet güzel bir yurttur, diğer yurtlar ile kıyaslandığında.

Velhasıl kelam; istediğiniz ders ortamını isterseniz bulabilirsiniz, bu size kalmış..
ealemdar41
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2008, 05:39:42 ÖS »

Gerçekten açıklamaların için teşekkür ederim.Bide şu sorun var buaktive sitesinde eğer kilyosda kalıyorsanız dersleriniz bir yerde olur diyorlar.Yani kilyosdaysa sade kilyosda, güney kampüsdeyse sade güney kampüsde bu doğrumu?
Bide ben yolculukdan rahatsız oluyorum..Derslerimin kilyosa alınması gibi bi durum söz konusu mu?
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2008, 05:55:20 ÖS »

Bu konudaki planlamalar şu ana kadar yapılmış olması lazım. yani yurt ve düzey belirleme sınavı sonuçları açıklanmışsa hangi kur'un nerede ders alacağı ona göre belirleniyor..yani kilyosta kalanların hepsi kilyosta, kuzeyde kalanların hepsi kuzeyde ders göremiyor, zira derslikler yetersiz bu konuda..örneğin kilyosta 7 sınıf felan oluyordu bildiğim kadarı ile, dediğim gibi kur yoğunluğuna göre bu dağıtım yapılıyor. Yani kilyosta kalan bir öğrencinin dersi kilyosta da güney kampüste de kuzey kampüste de olabilir. Lakin; kilyos yurdunda kalmayan bir öğrencinin dersi kilyosta olamıyor..Eğer kilyos yurdunda kalacaksan ve dersin güney ya da kuzey kampüste olacak ise kilyos'a alınma başvurunun kabul göreceğini sanmıyorum zira senin kaderini paylaşan bir çok öğrenci olacak..

Dediğim gibi sabit değildir sınıfların dağılımı, örneğin iki önceki sene beginner'ların bir kısmı kilyosta advanced lar güney kampüste iken, bir önceki sene beginnerlar güney'de, adv.lerin bir kısmı ile inter.lerin bir kısmı kilyos'ta ders görmüştür..durum böyle.
yasmintu
Jr. Member
**

born to [F]L[Y] ! :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2008, 11:33:03 ÖS »

saolun kilyos hakkında baya bilgimiz oldu sayenizde. bir de illa hazırlık okucaz die bir durum yok hazırlığı geçersek kilyosta mı olucaz ya var mı öyle örnekler? çok saçma olur bence...  Masum
ealemdar41
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2008, 12:03:10 ÖS »

Ben ozmn şöle yapacam.Eğer kilyos çıkarsa ve derslerim kuzey veya güney kampüste olursa kilyosdan çıkıcam.Ve özel bi yurda geçecem.....Çünkü ben okdr yolu çekemem hergün...
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2008, 12:10:08 ÖS »

yasmintu;

eğer bu cuma açıklanacak olan sınavı geçmişsen bölüme başlarsın..tabi yurt müdürlüğü bunu düşünür, bildiğim kadarı ile eylül sınavında geçip kilyosta kalan yok idi, uçaksavara yada 2.yurda alınma durumun olur zaten..yani umarım yanlış bilmiyorumdur.

ealemdar;

özel yurda vereceğin para kilyos yurt + servise vereceğin paradan fazla olur -ki zaten özel yurttan okula gelirken de yarım saatten az olacağını sanmıyorum geleceğin yolun, nerelerde yurt var bilmiyorum tabi daha fazla da sürebilir trafiğe bağlı olarak..güney kampüs - kilyos arası yolun büyük bir kısmı ormanın içinden geçiyor, huzurlu, sakin, sessiz..yani bu yolda gönül rahatlığıyla uyuyabiliyorsun, bu şekilde değerlendirirsen bir sorun kalmıyor pek ahah Gülümseme Yani bu kadar büyütmemenizi öneririm yolu, zira istanbul'da 1 saatlik bir yol uzun bir yolculuk sayılmıyor. Şu halde tek alışman gereken sabah 7 servisine kalkmak olurdu..
« Son Düzenleme: Eylül 11, 2008, 12:12:38 ÖS Gönderen: MorrisonHotel » Logged
ealemdar41
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2008, 12:22:39 ÖS »

üni.deki yetkilileri aradım ve sordum.Büyük ihtimalle begennerların dersi kilyosda olmmıcakmışş.Bu haber benim için üzücü oldu..Olmassa en azından 1 ay kalıp yurdu yaşamak ve derğerlendirmek istiyorum.Eğer yaptıklarıma değmesse yurttan çıkarım veya fazla sorun teşkil etmesse orda kalırım..D:Kahkaha:D:D
yasmintu
Jr. Member
**

born to [F]L[Y] ! :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2008, 09:54:41 ÖS »

teşekkürler morrison hotel Gülümseme yarın açıklanacak sınav sonuçlarını merakla bekliyorum...
barmanya
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2008, 11:27:15 ÖS »

kilyos iidr ya dert etmeyin
hem meyhanesi de var halı sahada yaptılar:)
ortamı süperdir tabi canınız sıkılacaktr bazen ama şehirde de çoğu zaman canı sıkılır insanın
hayat tecrübesi ediniosunuz hem
(bi kısmınız otostop çekmeyi öğrenecek:))

tata
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2008, 12:44:04 ÖS »

valla morrison kilyosu çoook güzel açıklamış. siz söylenen kötü sözlere aldırmayın yıl içindede bisürü şey duyacaksınız. kilyos ders çalışmak içinde eğlenmek içinde çok güzel bi yer çünkü bunların ikiside kişiye bağlı. yol dışında başka hiçbir götürüsü yok kilyosun. hatta boundaki superdorm dan sonaki en rahat yurt diyebilirm. yeni gelenlere hayırlı olsun. umarım hayal kırıklığına uğratmas bu okul sizi. tek tavsiyem prof aii çalışın:)

yol yalnızca yola çıkmayanlar için uzundur...
eceee
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2008, 09:25:01 ÖS »

yaa benim merak ettiğim bi konu var kilyos yurdunda kalıp dersler de burda olunca biraz izole bi hayat olmuyo mu yani güney kampüsteki çeşitli etkinliklerden ya da klüp toplantılarından felan uzak kalmıo mu insan? yoksa kilyos yurdunun da kendi çapında ayrık etkinlikleeri oluo muu gitar çalmak dışında parti fln gbi şeler:)
tata
Jr. Member
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2008, 11:14:43 ÖS »

yılda bir yada iki defa belki oluo. bazende (yine bir yada iki kez belki) bazı klupler gelio kilyosa... ama sen güneye dersten sona gidersin canım bir çok arkadaş yapıodu bunu...

yol yalnızca yola çıkmayanlar için uzundur...
safuck
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2008, 11:17:09 ÖS »

partilere kilyostan servis kalkar zaten partiler sorun olmaz hiç Gülümseme

It's my life!
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2008, 11:13:49 ÖÖ »

Evet; zaten ders dediğin öğlene kadar sürüyor (= istediğin zaman rahatça gidip gelebilirsin ana kampüse. Şafak'ın da dediği gibi partiden şurdan burdan servis kaldırırlar kilyosa Gülümseme
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 8
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-