Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40728 Mesaj 3537 Konu- Gönderen: 7161 Üye - Son üye: gozdeclk
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gönderen Konu: ölümün ödülü nedir?  (Okunma Sayısı 5120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 31, 2007, 12:43:15 ÖÖ »

evet..bekliorum..bi süredir zaten kendim de mantıklı bi cevap bulmaya çalışıorum..bakalım,bulursam belki her şey daha farklı olur........
lütfen sadece yazmış olmak için yazmayın,aklınıza gelen mantıklı bi cevap varsa, bekliorum... nedir ölümün ödülü..ölürsek ne kazanmış oluruz??kaybettiklerimizi önemsiz kılacak kadar önemli ne kazanabilirzzz?NeyNey?
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2007, 08:55:29 ÖS »

cevap o kadar basit ki insanı tenezzül edip etmeme arasında anlamsız bir tereddüte zorluyor.organik varlıkların yaşamı bir takım temel kurallara dayanır ki kabaca; -hayatta kalmaya çalış (ki kalabilmek için her şeyi yap) -çiftleş ki yeni bir nesil oluştur -öl ki ürettiğin nesil yaşasın ...
modern insan toplumunun insanı hayvandan apayrı bir konuma taşıma gereğinden ötürü bugün bu savlara pek gülünç yaklaşımlar sergileniyor olabilir.lakin;ne kadar yükselirsek yükselelim aşağı baktığımızda geçmişten bir şeyler görürüz.bu anlamda,ölmemizin yegane getirisi dölümüze yaşama fırsatı verme savı üzerine kurulu olacaktır.hatta,felsefik etkileşimler içerisinde ölümün bir başlangıç olduğunu düşünüp kendinizi en az bunun kadar anlamsız olan ölüm korkusundan uzak tutabilmeniz pek muhtemel..
cantbereached
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2007, 10:54:59 ÖS »

pööf bu dünyadan kurtuluyosun daha güzel bi ödül olabilir mi??
man_made_god
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2007, 03:43:37 ÖS »

ölümün verebileceği en güzel ödül; şu anda tartıştığımız başlığı oluşturan sorunun cevabını verebilmesidir; merakımızın giderilmesi...

'hımm hiçbir şey yokmuş' cevabı bile bnce ödül olarak görülebilir..
Mallory Knox
Sr. Member

hayat, bir hayalperest için cehennemden farksız .

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2007, 12:08:24 ÖÖ »

cık... zaten verilmiş cevapları tekrarlıosunuz...
yeni bişyler yok mu? daha ilginç? dünyadan kurtulmak dışında, merakını gidermek dışında???
Carlito
Jr. Member
**

Umutlar, hiç...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2007, 01:31:05 ÖÖ »

Ölümün ödülü "ölüm"dür.

oh, people turned away..
streS
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2009, 03:01:46 ÖS »

Yeniden varoluş.. Yeni bir başlangıç.. Ebedi bir hayata geçiş.. Her şeyin hesabının verileceği bambaşka bir yer.. Ayet ödülü söylüyor düşünebilen insanlara: Göz kırpan

"Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Ahiret yurduna (oradaki hayata) gelince, işte asıl yaşama odur. Keşke bilmiş olsalardı."  [Ankebut - 64]

nuitari
Evrensel Gözlemci
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2009, 08:14:59 ÖÖ »

Ayet ödülü söylüyor düşünebilen insanlara: Göz kırpan

şu dini yargılayanları salak yerine koyuşlara da hastayım
tam bir boğaziçili
Full Member

annesiyle güne giren çocuk..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2009, 09:38:50 ÖÖ »

sana ölüm görünür,aslında doğmaktır.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2009, 11:30:49 ÖÖ Gönderen: tam bir boğaziçili » Logged

su ısıtıcısı benimmmmmmmm
streS
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2009, 01:50:53 ÖS »

Ayet ödülü söylüyor düşünebilen insanlara: Göz kırpan

şu dini yargılayanları salak yerine koyuşlara da hastayım

Anlamak istediğin gibi anlayıp da ona buna çamur atma! Kimsenin kimseyi salak yerine koyduğu fln yok. Din elbette ki yargılanacak, üzerinde düşünülecek ve sonra bi sonuca bağlanacak.
"Ey Resulüm de ki:
'İşte benim yolum budur!

Ben insanları Allah'ın yoluna DÜŞÜNMEKSİZİN, TAKLİT YOLUYLA DEĞİL; DELİLE DAYANARAK, idrâklerine hitab ederek dâvet ediyorum.

Ben de, bana tâbi olanlar da böyleyiz. Allah'ı bütün eksikliklerden tenzih ederim. Ben asla müşriklerden değilim.' " (Yusuf Suresi 108)

Lütfen asıl demek istediğimi bi kenara atıp da laflarımı çarpıtmayın! Göz kırpan
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2009, 02:11:04 ÖS »

Ben insanları Allah'ın yoluna DÜŞÜNMEKSİZİN, TAKLİT YOLUYLA DEĞİL; DELİLE DAYANARAK, idrâklerine hitab ederek dâvet ediyorum.

Ben de seni Morgoth'un yoluna davet ediyorum. Gel elfleri esir alalım, onları ork yapalım. Pis insanların elflerin kellelerini uçuralım. İçki içelim, afyon çekelim. Bütün masum insanları katlederek Orta Dünya'nın efendileri olalım. Nasıl ama, işte benim yolum budur!
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2009, 04:26:06 ÖS »

konunun basligi: olumun odulu nedir?

mesajin birisi: olumun odulunun islamdaki yerini belirtmis.
tesekkurler

mesajin baska birtanesi: yukaridaki mesaji belki de yanlis anlayip alaya almak 
konuyla alakasi olsun lutfen, konuyu saptirmayin; birsey biliyorsaniz yazin, bilmiyorsaniz yazilanlari okuyun ogrenin.bir daha bana da konuyla alakasiz mesaj yazdirmayin, ben burda admin falan degilim ama boyle seyleri buforum da cok gordugum icin artik rahatsiz oluyorum.

mesajin baska birtanesi:

Ben de seni Morgoth'un yoluna davet ediyorum. Gel elfleri esir alalım, onları ork yapalım. Pis insanların elflerin kellelerini uçuralım. İçki içelim, afyon çekelim. Bütün masum insanları katlederek Orta Dünya'nın efendileri olalım. Nasıl ama, işte benim yolum budur!

burda morrison sana diyorum
"ben de seni seytanin yoluna davet ediyorum" derken kimi davet ettigini bilmiyorsun galiba(cunki oradaki sen kelimesi resul e hitap ediyor), yada sen stres e mi hitap ediyorsun?
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2009, 04:37:42 ÖS Gönderen: weirdo » Logged

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
MorrisonHotel
Hero Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2009, 04:56:59 ÖS »

Orta dünya'da Morgoth, klasik mitolojide şeytan ile analog olabilecekse, ben de stres'i resul ile bağdaştırmışımdır. Zira "Ben insanları Allah'ın yoluna DÜŞÜNMEKSİZİN, TAKLİT YOLUYLA DEĞİL; DELİLE DAYANARAK, idrâklerine hitab ederek dâvet ediyorum." muhakkak peygamberliğini ilan etmiş biri der herhalde bunu..
streS
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2009, 04:58:40 ÖS »

Bu hitab bana mı Allah'ın Resulü'ne mi acaba?? Eğer doğru dürüst okuyup da kafan yerindeyken (!) cevap yazdıysan, Resule hitab etmiş olmalısın. Onun sözünü alıntı yapmışsın sonuçta. Kime niçin meydan okuyorsun anlayamıyorum. Ben nuitarinin "dini yargılayanlar"la ilgili söylediğine (yanlış anlaşılmaya) cevap olarak, dinin yargılanmasının doğal olduğunu söyleyerek bunu ayetle destekliyorum, sen çıkmış abuk subuk "yolum afyondur içkidir katledelim cart curt" konuşuyorsun.

"Biliyorsan konuş feyz alsınlar,
Bilmiyorsan sus adam sansınlar."

Göz kırpan
weirdo
Full Member

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2009, 05:15:33 ÖS »

Orta dünya'da Morgoth, klasik mitolojide şeytan ile analog olabilecekse, ben de stres'i resul ile bağdaştırmışımdır. Zira "Ben insanları Allah'ın yoluna DÜŞÜNMEKSİZİN, TAKLİT YOLUYLA DEĞİL; DELİLE DAYANARAK, idrâklerine hitab ederek dâvet ediyorum." muhakkak peygamberliğini ilan etmiş biri der herhalde bunu..
Morgoth seytan ile analog olabilir demedim, Morgoth un yolunu seytanin yoluyla bagdastirdim ki buna itirazi olanin aklina da sasarim.
kimseyi resul ile bagdastiramazsin, stres peygamberligini ilan etmis birisi de olamaz.Morgoth un soylediklerini yazsaydin daha duzgun seyler ortaya cikabilirdi ama kendi sozlerini yazinca boyle aksakliklar ortaya cikmasi normaldir.yanlis anladigini soyleseydin daha cok saygi duyardim sana ama sen gidip stresi Resul ile bagdastirdim dedin.

ne yapsa etse üstüne gitmşler,mavi gökyüzünü ona dar etmşler
Sayfa: [1] 2
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

-